Find motivationen i de mørke måneder

Dagene er korte, og den hårde vinter­sæson har ramt os. Derfor får du vores bedste tips til at holde dig i gang, selv om vejret lægger op til alt andet end træning. Læs med, og kom flyvende igennem de mørke måneder med ny energi.

Kvinde i træningstøj, aften

1. Træn mindre men oftere

Træner du 1-2 gange om ugen, skal der meget lidt til, før træningsrutinen bliver slået helt ud af kurs. Træn derfor hellere flere gange om ugen – evt. af kortere varighed. Er du fx vant til at løbe 5-7 km, så tag nogle flere korte ture på 3-4 km. Det gør det samtidig lettere at komme af sted, når det mentale bjerg bliver forvandlet til en overkommelig bakke. Det samme gælder styrketræningen: Brug 30 min. på kvalitetstræning frem for længere omgange.### 2. Gør det i dagslys

Hvis det kan lade sig gøre, så læg træningen i de lyse timer. Det er meget nemmere at komme i gang, når det er lyst. Brug weekenderne.### 3. Meld dig til noget nyt

Meld dig til et hyggeligt vinterarrangement eller et løb, så du har et delmål midt på vinteren at træne frem mod. Mange fitnesscentre har også events planlagt i de mørke måneder. Alternativt, så træn frem mod et styrkemæssigt delmål, så du fx skal kunne squatte med 5-10 kg mindre i januar, end det langsigtede forårsmål lægger op til.
Vi har testet fem forskellige træningsformer. Se hvor langt du når på en måned til et år.

4. Forkæl dig selv en gang imellem

Hvis du en sjælden gang er så træt og uoplagt, at træningen føles umulig, så drop den dårlige samvittighed. Restituér, og sov igennem, så du i stedet er klar næste gang.

5. Tag tøjet på før tid

Når du kommer hjem fra arbejde, kan du med fordel tage træningstøjet på. Det gør det sværere at droppe dagens træning.

Vi klæder dig på til vinterløb! Lige nu får du et par lækre, varme vintertights med gode reflekser + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto og eksp. (i alt 198,50). 👈

6. Lav aftaler med dig selv

Skriv ind i din kalender, når du vil træne, og betragt det som en aftale med dig selv. Man kan ikke løbe fra en aftale – og da slet ikke en aftale med sig selv.

7. Sæt et lang­sigtet mål

Med et konkret mål ude i fremtiden har du et pejlemærke at styre efter, der holder dig til ilden. Det kan fx være at løbe et stort motionsløb eller køre et cykelløb til foråret. Det vigtige er, at målet er ambitiøst, men stadig realistisk. På den måde vil hver eneste tur – uanset vejr og vind – udgøre et meningsfuldt skridt på vejen mod målet.

8. Gør træningen helt gratis

Brug cykel- eller løbeturen som transport, så skal du ikke længere tage dig sammen til at træne, men blot hoppe i træningstøjet, så du kan komme på arbejde.

9. Køb nyt tøj og udstyr

Beløn dig selv med nyt udstyr, der vil få dit humør op og give dig mere motivation fremover. Hvad med et par lækre løbesko, et par varme cykelhandsker eller nyt tøj til træningen nede i centret? Så kan du glæde dig til at komme ud at teste det spritnye gear i stedet for at frygte træningen.

Sådan vælger du det rigtige par vinter-løbetights

10. Skriv det hele ned

Notér dine træningspas i fx telefonen. Det er motiverende at kunne bladre tilbage og se beviset på din vilje og din stigende sundhedskurve.