Kvinde laver øvelse med træningselastik
En træningselastik virker!

En træningselastik er en genial træningsmakker, som kan bruges til en lang række øvelser.

© Jakob Helbig

Træningselastik – effektiv træning i lommestørrelse

Du kan styrke og tone din krop effektivt med en træningselastik, og så fylder den endda minimalt i tasken. Læs alt om, hvordan du bruger den elastiske træningsmakker, og få hjælp til at vælge det helt rette eksemplar.

20. februar 2018 af Jeanette Linder

Tænk, hvis du kunne have et helt fitnesscenter i lommen. Håndvægte, maskiner, vægtstænger – ja, hele molevitten. Det ville da være smart! 

Og faktisk er det slet ikke så urealistisk, som det lyder. En sammenrullet træningselastik fylder ikke meget mere end en papirkugle, og med den som makker har du alt, hvad du skal bruge for at få en grundig gang styrketræning. 

Tjek her alt hvad du skal vide, når du skal købe og træne med en træningselastik.

  Spørgsmål og svar om træningselastik:

   

  Hvad er fordelen ved en træningselastik?

  En træningselastik har den klare fordel, at den er super praktisk. Den vejer meget lidt og kan rulles sammen til at fylde næsten ingenting. Du kan nemt snuppe en træningselastik med på ferie eller på weekend hos familien, så du hele tiden har muligheden for at træne målrettet, selv om du er langt hjemmefra. På løbeturen kan du have en træningselastik med i jakkelommen, hvis du vil snige lidt styrketræning ind undervejs på ruten.

  Er du mere til træning på stuegulvet, slipper du for at slæbe tunge håndvægte med hjem, som ligger i vejen eller fylder i skabet. 

  Sammenlignet med et medlemskab af fitnesscenteret er en træningselastik desuden en billig investering. 

   

  Hvad gør en træningselastik ved kroppen?

  Er du på jagt efter en stærk og tonet krop, er en træningselastik det helt rette redskab. Når du træner med elastik, er du sikker på at bevare modstanden gennem hele øvelsen. Og du udfordrer samtidig et hav af muskler, som skal kæmpe for at holde stabiliteten, når gummiet er godt spændt. Desuden aktiverer du automatisk dine mavemuskler undervejs ved hjælp af træningselastikkens modstand.

  Døjer du med en skade, er elastisk træning også oplagt, fordi du kan bygge musklerne langsomt op med en mild modstand uden at overbelaste kroppen.

  Få din egen TRÆNINGSELASTIK 

  - og lave effektiv styrketræning derhjemme UDEN vægte. Med I FORMS store træningspakke får du både træningselastik, yogamåtte, redondo-bold og foam roller + 4 numre af I FORM for KUN 149 kr. + porto!

   

  Hvilken træningselastik skal jeg købe?

  Træningselastikker fås i en række forskellige udgaver og med forskellige styrker. Hårdhedsgraden afhænger nemlig af farven på elastikken, og disse kategorier kan variere alt efter, hvilket mærke du vælger. Så prøv dig frem, indtil du har fundet den sværhedsgrad, som passer dig.

  Overordnet findes der tre typer af træningselastikker, som kan opfylde forskellige behov. Her er nogle af de væsentligste fordele.

   

  3 typer træningselastikker:

  1. Lang almindelig træningselastik

  Den lange træningselastik kan bruges til en hel række øvelser og er desuden god til udstrækning, fordi du nemt kan placere den under dine fødder, bagom ryggen og så videre.

  Mens du laver øvelser, kan du hurtigt justere modstanden med den lange træningselastik ved fx at holde længere inde mod midten eller binde den en ekstra gang rundt om bordbenet, stolen eller andet, du har sat din træningselastik fast til.

  Du har også mulighed for at binde din træningselastik sammen til en lukket ring, hvis øvelsen kræver det. Den er desuden flad og praktisk at have med i sportstasken, i lommen på løbeturen eller på rejsen.

   

  2. Træningselastik med håndtag

  En træningselastik med håndtag er lidt strammere i materialet, og håndtagene gør, at du nemmere kan holde fast og få en god stabilitet i håndleddene. Den kan med et snuptag sættes fast i en dør, så du kan lave øvelser, hvor du hiver i træningselastikken ud fra døren.

   

  3. Minibånd – cirkelformet træningselastik

  Den lille cirkelformede træningselastik er særlig godt til at træne baller og lår, men du kan også sagtens ramme overkroppen. Træningselastikkens lille størrelse betyder, at modstanden i øvelserne bliver stor, mens dine bevægelser bliver mindre.

   

  Hvordan bruger jeg en træningselastik?

  Du kan bruge en træningselastik til en masse forskellige øvelser, som trimmer hele kroppen. Blandt andet kan en træningselastik fungere som erstatning for håndvægte eller vægtstang i øvelser som dødløft og rows, og i andre tilfælde kan den elastiske modstand hjælpe dig til at få endnu mere ud af klassiske øvelser, fx squats eller push-ups.

  Prøv også vores effektive elastikprogram med 6 styrkeøvelser med træningselastik, der udfordrer mange muskler samtidig.

  Eller tjek vores 11 øvelser med elastik, som du selv kan sætte sammen efter behov.

  Det smarte er, at du nemt kan regulere sværhedsgraden ved at stramme mere eller mindre i det lange bånd. Jo mere du strammer din træningselastik, jo større modstand får du i øvelsen. På den måde kan du hele tiden justere øvelserne i takt med, at du bliver stærkere og mere rutineret. 

  Når du ikke kan stramme den mere, kan du altid skifte til en hårdere træningselastik i en anden farvekategori og få nye udfordringer. 

   

  I FORM anbefaler:

  Bliv stærk og slank hjemme – her er det vigtigste udstyr!

  Med det rigtige udstyr kan du lave effektiv hjemmetræning, der øger din forbrænding og styrker hele kroppen, ikke mindst mave, baller og lår. Se her, hvilke fire redskaber du har brug for.

  Med en yogamåtte, træningselastik, redondo-bold og foam roller er du klar til at få en stærk og toptrimmet krop. Få det hele + 4 nr. af I FORM for kun 149,- + porto.

  Styrketræning er genialt, hvis dit mål er at tabe dig. Ikke alene styrker du dine muskler og får derfor en mere trimmet krop og spændstigere holdning. Styrketræningen øger også din forbrænding mærkbart, selv når du ikke træner.

  Brænd fedtet af derhjemme

  En af de vigtigste årsager til, at de fleste af os kæmper mere med kiloene, jo ældre vi bliver, er, at vores muskelmasse bliver mindre. Muskler har brug for mange kalorier for at holde sig selv ved lige. Faktisk forbrænder et kilo muskler 3-4 gange så mange kalorier som et kilo kropsfedt. Så alene ved at styrke dine muskler, kan du øge din forbrænding markant.

  Du behøver hverken at investere i tunge vægte, store træningsmaskiner eller et dyrt medlemskab til fitnesscentret for at opnå sikre resultater. For under 200 kr. kan du træne lige så effektivt derhjemme som i fitnesscentret, og samtidig spare både tid, plads og penge.

  Få komplet pakke med udstyr til hjemmetræning med dit nye I FORM-abonnement. Kun 149 kr. + 49,50 kr. i porto.

  Få træningsudstyr til RABATPRIS

  Lige nu kan du få en komplet træningspakke med det vigtigste udstyr til effektiv hjemmetræning med dit nye I FORM-abonnement til en rigtig god pris. Alt dette får du:

  • YOGAMÅTTE – helt uundværlig til hjemmetræning og og ikke mindst mere hygiejnisk end lånemåtterne i centret. God, skridsikker kvalitet fra Active Fit, 4 mm tyk, 60 x 173 cm, koksgrå.
  • TRÆNINGSELASTIK – lav nem, effektiv styrketræning UDEN vægte med denne elastik. Fra Active Fit, 15 x 200 cm, pink.

  • REDONDO-BOLD – genial lille træningsbold, som gør dig i stand til at lave nogle af de mest effektive øvelser for mave og baller. Active Fit, 20 cm i diameter, pink.

  • FOAM ROLLER – rul ømheden ud af kroppen. Skøn til fx ømme lår, baller og ryg. Solid kvalitet fra Active Fit, 15 x 30 cm, sort.

  • I FORM – Få nye træningsøvelser, ekspertråd og masser af inspiration til en sund og glad livsstil. De første 4 numre følger med i din træningspakke. Du kan herefter til enhver tid opsige dit abonnement.

 • Læs mere om træningspakken og hvordan du bruger udstyret
 • Læs mere om magasinet I FORM
 • Vil du ha' træningspakken?
  BESTIL NU – og spar 646 kroner!

  Værdi af træningspakken: 795 kr.
  Din pris: 149 kr.

  VIDEO: Alt det (og meget mere) kan du med din nye træningspakke

  Med træningspakken får du alt, hvad du har brug for, til at komme i topform derhjemme: Fire vigtige træningsredskaber og magasinet I FORM – med øvelser, programmer og masser af inspiration i hvert nummer. KØB TRÆNINGSPAKKEN HER – kun 149,- + porto.


  Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

  Måske er du interesseret i...

  I FORM anbefaler