Sjippetov – nem og sjov træning for hele kroppen

Sjippetov er en effektiv fedtforbrænder, du kan tage med dig overalt. Som bonus aktiverer sjipning de fleste muskler i kroppen. Få svar på dine spørgsmål om træning med sjippetov her, og hop ud i det!

Kvinde træner med sjippetov udenfor

SJIPPETOV AKTIVERER HELE KROPPEN Et sjippetov fungerer både derhjemme, i fitnesscenteret og i det fri.

© istock

Har du ikke haft et sjippetov i hænderne, siden du var barn, er det på tide. Træning med sjippetov er nemlig en sjov måde at forbrænde kalorier på, og det kan klares både udenfor og indenfor. Sjippetov findes især inden for kampsport som boksning, fordi det træner koordination mellem hænder og fødder. Men sjippetov kan bruges af alle, der vil have en sjov og simpel workout.

Hvilke øvelser kan jeg lave med sjippetov?

Hvad træner jeg med sjippetov?

Hvor mange kalorier forbrænder man med sjippetov?

Hvor langt skal et sjippetov være?

Hvilket sjippetov skal jeg vælge?

5 fordele ved sjippetov:

1. Sjippetov er super konditionstræning, hvor du lynhurtigt får pulsen op og opnår en høj forbrænding.

2. Det er nemt at komme i gang. Træning med sjippetov kræver hverken store muskler eller vild kondition. Du kan starte stille og roligt ud og så øge både intensitet og sværhedsgrad, i takt med at du bliver bedre.

3. Sjippetov vejer ikke ret meget, så du kan nemt have det med i tasken, når du fx tager på ferie eller i sommerhus.

4. Sjippetov træner balancen. Teknikken til sjippetov kræver lidt øvelse, men når den først sidder der, er sjipning en effektiv balanceøvelse.

5. Sjippetov kan bruges alle steder. Du behøver ikke et fitnessmedlemskab for at sjippe. Brug dit sjippetov på stuegulvet derhjemme eller ude i haven.

Hvilke øvelser kan jeg lave med sjippetov?

Sjippetov giver utallige træningsmuligheder for både begyndere og eksperter. Uanset hvilke øvelser, du kaster dig over, er det vigtigt, at du holder knæene bløde og fjedrende. En klassisk øvelse med sjippetov er let jog på stedet, som om du var ude og lunte en tur. Vil du have endnu mere cardio ud af dit sjippetov, så lav høje knæløft, mens du sjipper. Har du rigtig godt styr på din teknik, kan du prøve at hinke, hvor du skifter vægten fra fod til fod, eller slalom, hvor du hopper med samlede ben fra side til side. Find flere øvelser i vores sjippeprogram.

Hvad træner jeg med sjippetov?

Sjipning er en fantastisk cardioøvelser, men det er faktisk også en god styrkeøvelse, der strammer kroppen op. Du bruger stort set alle muskler i kroppen, når du sjipper. Du træner biceps og triceps ved at holde sjippetovet i konstant bevægelse. Du træner mavemuskler ved at holde din core spændt, mens du hopper op og ned og frem og tilbage. Samtidig træner du stort set alle muskler i ben og balder, når du hopper i et konstant flow.

Hvor mange kalorier forbrænder man med sjippetov?

Man forbrænder cirka 8-10 kalorier i minuttet, når man sjipper. Så 10 minutter med et sjippetov giver altså en kalorieforbrænding på cirka 100 kalorier. Det svarer nogenlunde til, at du er ude og løbe med en fart på 10 km/t.

Hvor langt skal et sjippetov være?

Sjippetov skal have den rigtige længde i forhold til din højde. Stil dig på midten af et sjippetov med samlede fødder, og træk op i begge håndtag. Hvis håndtagene når dig til cirka under armhulen, har du fat i den rigtige længde sjippetov. Hvis du ikke har mulighed for at prøve et sjippetov i en butik, så køb ét med justerbar længde, så du kan tilpasse det derhjemme.

Hvilket sjippetov skal jeg vælge?

Sjippetov findes i mange forskellige udgaver. Både de helt simple, der består af en snor og to håndtag, og så de mere avancerede med justerbar længde og omdrejningstællere. Overordnet er der to slags sjippetov: sjippetov med blød snor af fx gummi og stof og sjippetov med hård snor af fx plastik og stål. Sjippetov med blød snor er godt til begyndere, da det ikke gør lige så ondt at blive ramt. Sjippetov med hård snor giver til gengæld et højere tempo.

LÆS OGSÅ: De bedste trænings-apps