Hvor bredt skal styret være?

Styrets bredde er vigtig for både din kontrol og din komfort.

cykelist i blå skjorte

?ATTACHMENT_ID=126849 På raceren giver et for smalt styr mindsket kontrol med cyklen, samtidig med at det forhindrer dig i at trække vejret ordentligt.

På raceren giver et for smalt styr mindsket kontrol med cyklen, samtidig med at det forhindrer dig i at trække vejret ordentligt. Styrets bredde målt fra midt til midt skal svare til bredden på dine skuldre plus ca. 2 cm.

Sådan gør duFå en anden til at måle din skulderbredde, som er afstanden mellem knoglerne, der stikker lidt ud øverst på dine skuldre. Læg 2 cm til, og du har din styrbredde.

NBVælger du et styr fra producenterne ITM, TTT (3T) eller Deda, skal du lægge 4 cm til din skulderbredde. De opgiver nemlig styrbredden målt fra yderside til yderside.

MTBBredden på et mountainbike-styr er typisk mellem 55 og 70 cm. Et bredt styr giver dig bedre kontrol, men det kan være belastende for dine håndled over længere tid og gøre det sværere at dreje skarpt. Det brede styr giver dig mulighed for at ændre din position af hænderne, hvilket er et plus. Især op ad bakke og på stejle stigninger er det brede styr attraktivt, da styret fungerer som en slags løftestang, når hænderne placeres yderligt.

MTB-styr fås som enten flade styr eller såkaldte riser-styr, der bugter sig. Riser-styret giver en mere opret position på cyklen og dermed bedre kontrol, især ned ad bakke, hvor tyngdepunktet flyttes lidt bagud.

Du kan også vælge at montere horn for enden af dit styr. De skal pege fremad og lidt opad. Hornene gør det muligt at trække yderligere i styret og er geniale, når det går opad. Men de er også gavnlige på flad vej, hvor du kommer længere ned over styret, så vindmodstanden mindskes.