Bliv smidig med yoga

Inden for yoga arbejder man med tre grundprincipper: styrke, smidighed og mental ro. Hvis du træner efter et program, vil du kunne mærke forskel i din krop allerede efter en måned.

Kom i form med yoga

Derfor skal du vælge yoga

I yoga arbejder man med at skabe harmoni mellem krop og sind gennem fysiske stillinger, åndedrætsøvelser og afspænding.

Man får både stræk, styrke og velvære i kroppen samt mental ro, og inden for yogafilosofien siges det, at de forskellige stillinger og åndedræts-øvelser bringer forening mellem kroppen, sindet og sjælen.

Sådan skal du træne

Der findes mange forskellige yoga-stilarter, så først og fremmest handler det om at finde den, der passer bedst til dig. Nogle er mest tiltrukket af det, der er hårdt og svedigt, mens andre er til det roligere og mere meditative yoga.

Prøv nogle forskellige lærere og stilarter, og giv ikke op, hvis du ikke kan lide det første sted. Det er en fordel at prøve yoga på hold, inden du dyrker det derhjemme med en dvd for eksempel. Det kan dog være et fint supplement til timerne i yogacentret, når du først er i gang.

Klik her, og find alt om yoga og yogaprogrammer.

Alt det kan du nå

På en måned

  • Hvis du træner efter et yogaprogram fast hver anden dag, vil du kunne mærke allerede efter en måned, at du har færre spændinger i kroppen og er blevet mere smidig. Samtidig vil du også opleve, at du sover bedre om natten.

På tre måneder

  • Jo mere fortrolig du bliver med de fysiske stillinger og åndedræts- øvelser i yoga, jo mere kan du slappe af undervejs og opnå den meditative effekt.
  • Fortsætter du med at træne regelmæssigt, vil din smidighed blive øget yderligere og din vejrtrækning blive mere effektiv. Du vil også opleve, at du bliver bedre til at koncentrere dig og har en mere positiv tilgang til livet generelt.

På et år

  • Den ro, du mærker i kroppen og sindet under yogaen, begynder nu at sprede sig til resten af dit liv. Det er måske ikke altid nødvendigt at møde op til en yogaklasse mere. Nu har du redskaberne til for eksempel at lukke øjnene og trække vejret dybt, når stressen melder sig.
  • Du kan nok heller ikke lade være med at behandle din krop godt: Tænke over, hvad du spiser, hvor meget du bevæger dig, hvor meget fritid du tillader dig selv og så videre.