4 træningstips til dig, der vil være stærk

Du kommer ikke langt mod målet om at opbygge muskler, hvis du ikke træner og spiser rigtigt. Her giver vi dig 4 træningstips, der er nyttige, hvis du vil blive stærkere.

Kvinde løfter vægte på fitnesshold

ØV DIG PÅ TEKNIKKEN – når du skal løfte tungt, er det vigtigt at bruge kroppen korrekt.

© iStock

1. Undgå alt for lange styrkepas

45, 30 – ja selv 15 min. er nok til at give effekt, hvis du arbejder intensivt.

2. Øv dig i styrketræning

Forbinder du styrketræning med indviklede teknikker, der er forbeholdt store, pumpede overarme? Prøv evt. at se det som et slags håndværk, du kan øve dig i og blive god til. Gå nysgerrigt til værks, og lær reglerne og teknikkerne til at løfte tungt og bruge din krop korrekt. Akkurat som hvis du skulle lære at strikke, male eller tale et sprog.

Få styr på squat-teknikken

Kettlebell

GÅ OP I VÆGT – og ned i gentagelser.

3. Løft tungere

Kan du tage en hulens masse gentagelser med vægtstænger, håndvægte og kettlebells, bør du overveje, om vægten er tung nok. Prøv at sætte en ekstra skive på stangen, eller snup en håndvægt, der er ét kilo tungere. Lav færre gentagelser, og øg antallet gradvist.

4. Få lidt ekstra protein

Styrketræner du mere end 2-3 gange om ugen, kan lidt ekstra protein i din kost godt gøre en forskel for din ydeevne.

En tommelfingerregel er, at folk, der styrketræner meget, skal spise 1,5-2 gram protein om dagen for hvert kilo, de vejer. Dvs., at vejer du 70 kilo, skal du have mellem 105 og 140 gram protein.

Du behøver dog ikke hælde dem indenbords, lige så snart du har lagt vægtstangen fra dig. Bare sørg for at få dem i løbet af dagen i din øvrige kost.

LÆS OGSÅ: 13 myter om protein

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 9/2020