Fem gevinster ved morgentræning

Morgenstund har guld i mund, siger man. Du har hvert fald en gylden mulighed for at få en god start på dagen, hvis du lægger ud med at træne i de tidlige morgentimer!

Kvinde, der snører skoene i træningstøj.

MORGENTRÆNING Snør skoene, og kom afsted i de tidlige timer. Morgentræning forvandler hurtigt dine gab til energi.

© iStock

5 mentale gevinster ved morgentræning

Det kan godt svare sig at stille vækkeuret lidt tidligere og komme i gang med træningen lige fra morgenstunden. Her får du fem geniale gevinster ved morgentræning.

Du starter med en ren tavle

Efter en lang arbejdsdag er hovedet ofte fyldt med grublerier, indtryk og gøremål, som kan være et benspænd for at få trænet. Om morgenen starter du på en frisk uden de store bekymringer og med færre undskyldninger. Du skal bare sørge for at sætte vækkeuret.

Du får det overstået

Får du lavet din træning fra morgenstunden, slipper du for at bruge energi på at tænke over, at du skal lave den senere på dagen eller om aftenen. Du hænger heller ikke i en klokkestreng på arbejdet, fordi du skal nå hjem at træne, inden det bliver spisetid eller for mørkt.

Energi til at klare dagen

Der frigives endorfiner, adrenalin og andre herlige energigivende hormoner, når du træner. De gør dig frisk i pæren og booster humøret, så du kommer op på dupperne, kan klare dine opgaver bedre og generelt bare får en god start på dagen.

Overskud til at stå imod

Har du først overstået en krævende omgang træning, er der større chance for, at du også er sund resten af dagen. Morgentræningen har det nemlig med at smitte af på hele din dag og sætte gang i en god cirkel, hvor du vælger salaten i frokostbuffeten og måske også lige får gået den der aftentur.

Du sover bedre om natten

Morgentræning er med til at kickstarte hovedet på samme måde som lys i ansigtet, lige når du vågner. Til gengæld bliver søvnhormonet melatonin så udskilt tidligere om aftenen, og du får nemmere ved at komme ind i drømmeland.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 10/2022