7 ting, du kan gøre i stedet for at træne

Sundhed handler ikke kun om at få pulsen op. Når energien ikke rækker til lunges eller løbeture, men du gerne vil gøre noget godt for dig selv, hvad gør du så? Det har vi gode forslag til her!

En kvinde, der gerne vil leve sundt, svømmer i noget vand.

SUNDHED - En badetur er ren forkælelse af både krop og sind, selvom du ikke får sved på panden.

© iStock

“Spinning” står der i kalenderen. Men det er bare en af de dage, hvor kroppen og energiniveauet skriger:“Glem det!”

I stedet for at gå helt i sump, kan du stadig holde fast i planen om at gøre noget godt for dig selv og din krop. Det skal bare IKKE være på en spinningcykel nede i træningscenteret. Ikke lige i dag.

Fortvivl ikke. Listen af ting, du kan proppe ind i dit sunde liv, er lang. Vi nævner i flæng: Aktiviteter, der får dig til at spise sundt, plejer dit sociale netværk, forkæler kroppen, udvider din horisont. Her får du 7 konkrete bud. Find endelig selv på flere.

7 alternativer til træning

Hop i havet

Det kolde vand (på disse breddegrader), der omslutter dig, er et øjeblikkeligt energikick til kroppen. Tyngdekraften er ophævet, og du kan bevæge dig i alle retninger.

Har du ikke en strand i baghaven, kan en svømmehal også bruges. En badetur er forfriskende for kroppen!

Lyt til en podcast

Find en podcast med et emne, der stimulerer dig mentalt. Udvalget er imponerende, hvad end du er til nyheder, sundhed, mysterier eller skæbnehistorier.

Massér myoserne

Overspændte muskler i fx nakke og skuldre kan lindres med et par hurtige øvelser. Du kan enten finde en video på telefonen og følge den, selv lave et par stræk eller tage en foam roller eller en massagepistol i brug. Selv en lille indsats kan bløde dig op.

Foodprep sund mad

Betegnelsen kommer fra engelsk “preparation”, dvs. at du forbereder dine måltider på forhånd. Det kan være alt fra nødder, du rister, og fars, du blander, til grøntsager, du snitter. Læg det i bøtter og på køl, så det hurtigt kan omtrylles til sund og grøn mad.

Gå en lufter

Gåture kræver ikke det store. Til gengæld giver de masser igen i form af en krop, der er blevet rørt, og en hjerne, der får vasket tavlen ren. Kan nydes alene og i selskab.

Ring til en veninde

Sundhed er også at pleje sit netværk. Det har dokumenteret effekt på livskvaliteten. Så har du en ledig stund, kan du slå en sludder af med en af dem, der kender dig bedst. På telefon eller ved et besøg.

Brug de små grå

Hjernen er en muskel, der skal holdes ved lige som alle andre. Så find et krydsogtværshæfte frem, eller løs en sudoku. For at få effekt skal du helst gøre det hver eller hver anden dag.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 10/2022