Skab mere nærvær ved at ringe til en ven

Kan du huske dengang på teenageværelset, hvor du altid kværnede løs med veninderne i telefonen? Du havde fat i noget af det rigtige, for et godt gammeldags telefonopkald er fuld af fordele for venskabet.

Kvinde, der taler i telefon

TELEFONSNAK - Det er så hyggeligt at få vendt stort og småt med din veninde, og I styrker samtidig jeres venskab ved at tale i telefon.

© iStock

Selvom de fleste opkald i dag er erstattet af sms'er, mails osv., er der stadig god grund til at ringe til en ven. I telefonen bliver kommunikationen mere detaljeret og nuanceret, og I kan bedre fornemme stemningen hos hinanden. Lyder hun træt, trist eller glad? Er der kaos i baggrunden eller stilhed? Alt det, kan du – og hun – spørge ind til og dermed skabe en dybere samtale. Samtidig sender opringningen i sig selv et signal om, at I prioriterer hinanden.

Ring til en ven og skab mere nærvær

WALK AND TALK

WALK AND TALK

Er der pres på derhjemme, så gå en lille tur om aftenen, hvor du ringer til din veninde. Så kan du koncentrere dig 100 procent om samtalen og får endda rørt dig lidt imens.

TAG EN KORT SNAK

TAG EN KORT SNAK

Et opkald behøver ikke at vare længe,så find blot fem-ti minutter til at slå på tråden, hvis du har en presset hverdag. Det kan måske være den tid, du ellers ville bruge på sociale medier?

HUSK SIGNAL- VÆRDIEN

HUSK SIGNAL- VÆRDIEN

Få ikke dårlig samvittighed, hvis du har været nødt til at gøre en samtale kort. Bare det, at du har grebet knoglen, viser, at veninden er i dine tanker, og det vil hun sætte pris på.

Kilde: Mette Simonsen Abildgaard, lektor ved Aalborg Universitet og forsker i telefonens nyere historie

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 3/2022