5 tegn på, at du knokler for hårdt i træningscentret

Vi giver dig her de 5 tegn på, hvornår du skal skrue ned for intensiteten i træningscentret.

Kvinde, der træner.

Du kan faktisk godt give den for meget gas til træning.

© iStock

Træning er sundt og sjovt. Men det kan også blive for meget, og så er det alt andet end sundt eller sjovt.

1. Ømheden fortsætter

Ømme muskler er nærmest uundgåelige, hvis du kan lide at presse dig selv. Men oplever du, at du forbliver øm over en længere periode, skal du til at give kroppen ro og måske i stedet bruge en foam-roller eller bestille en tid til sportsmassage.

2. Du er konstant anspændt i ansigtet

Det lyder fjollet, men hvis du er konstant anspændt i ansigtet, og du ikke kan smile undervejs i din træning, kan det være et tegn på, at du knokler for hårdt. Du må geare ned og opdage, at de to ting faktisk godt kan kombineres.

3. Du bliver ved med at få sidestik

Hvor mange af os er ikke vokset op med, at sidestik skal løbes væk? Nu er det slut. Har du en tendens til ofte at være plaget af sidestik på dine løbeture? Så kan det være en indikation på, at de muskler, der hjælper dig med at trække vejret, er kommet på overarbejde. Skru ned for tempoet og gå om nødvendigt.

Læs også: Sidestik: Sådan undgår du det

4. Dit konkurrencemind forsvinder

Ligesom træning kan forebygge stress og depression, så kan overtræning forårsage humørsvingninger og irritation. Personer, der overtræner, bliver ofte ligeglade med, om træningsmakkeren kan tage flere gentagelser eller løbe hurtigere. Prøv at noter, hvordan dit humør har været under træningen.

5. Du er altid tørstig

Kan du ikke slukke tørsten? Så kan du meget vel være dehydreret. Sørg for, at du får drukket nok væske under din træning.