3 tips til at få dig af sted på løbeturen

Sådan tackler du dig selv de dage, hvor du BARE ikke gider løbe.

Kvinde ligger energiforladt på sofa

LØB Visse dage skal der et kanonslag for at få dig på benene.

© iStock

Alle – selv topatleter – oplever energiforladte dage, hvor bare tanken om en løbetur føles som en umulighed. Hvis humøret ikke skal have lov at styre din træning, så grib en af disse redningskranse og kom afsted alligevel.

1. Flet løbeturen ind

Der er ikke noget at sige til, at motivationen halter, når du først er kommet indenfor døren og har smækket benene op. For mange giver det bedre chance for at få gennemført turen, hvis du snupper den på et fast tidspunkt og i forbindelse med, at du alligevel er på farten. Det kan være fra morgenstunden, hvor du fx alligevel skal aflevere børn eller lufte hunden. Eller det kan være lige efter arbejdstid, at du trækker i løbetøjet, så du først erklærer fyraftenen for åben, når turen er løbet.

2. Lav en nødrute

Overvindelse er en tung byrde at danse med. Men med lidt snilde kan du narre den til at tro, at turen er overstået på fem minutter. Tricket er at lave sig en nødrute, som er så kort, at ingen kan påstå, at den er udmattende. Den kan bare være en halv kilometer. Lov dig selv at du må løbe direkte op i sofaen, når distancen er tilbagelagt. Ofte sker der det, at lysten melder sig, når du først er i tøjet og afsted, og så ender du alligevel med at få reel motion ud af det.

3. Sorter i undskyldninger

Hovedpine, styrtregn eller en nat uden søvn. Undskyldninger er der nok af, og nogle af dem er bestemt reelle grunde til at aflyse løbeturen. Bare ikke alle, for så kan du ende i en lang udskydelse til “en anden god gang”. En hjælp til at få overblik over dine egne mønstre er at skrive alle undskyldninger ned. Overvej nu, hvilke der er rimelige, og hvilke der bare kommer af dovenskab. Alene øvelsen gør dig mere opmærksom på, hvornår du skal være ekstra på vagt for underbevidsthedens spil – måske er du slet ikke så træt, som du fortæller dig selv.