3 nemme øvelser til dig, der er træt af squats

Er du (også) ved at køre træt i squats, når du træner lår og baller? Så er det måske på tide at ruske lidt op i træningsrutinen.

Kvinde laver squats

Squats er kongeøvelsen for dine lår og baller, men sæt-dig-på-hug-bevægelsen kan også nemt gøre din træning ensformig og være hård for dig med sarte knæ. Brug for alternativer? Så læs med! Her får du tre nemme øvelser, som både kan laves med og uden modstand.

1. Benkick bagud

Startposition: Stil dig på alle fire med samlede knæ. Hvil underarmene i underlaget, hold ryg og nakke lige, og spænd op i maven.

Bevægelsen: Løft dit ene ben, så låret flugter med rygsøjlen, og fodsålen peger op med loftet. Fleks foden, og lad benet være bøjet 90 grader. Pres foden op og ned 10 gange, som om du forsøger at presse din hæl mod loftet. Lav 3 sæt, og skift ben.

2. Liggende benløft

Startposition: Læg dig på venstre side med venstre arm strakt ud i forlængelse af kroppen, og hvil hovedet på armen. Placér din højre i arm i underlaget foran dit bryst, og fleks fødderne.

Bevægelsen: Løft højre ben, så dine ben danner en ca. 45 graders vinkel. Hold stillingen et sekund, og sænk så langsomt benet igen. Lav 3 sæt á 10 gentagelser, og skift side.

3. Stående dyp med benet

Startposition: Stil dig med letbøjede ben i skulderbreddes afstand. Knyt hænderne, og bøj i armene, så hænderne ca. er ud for brystet.

Bevægelsen: Før venstre ben så langt ud til siden, som du kan. Samtidig fører du venstre arm lidt op og højre arm ned – de samme bevægelser som du laver, når du går rask til. Hold stillingen et øjeblik, og før så langsomt venstre ben tilbage til start, samtidig med, at armene skifter plads. Lav 3 sæt á 10 gentagelser, og skift ben.

Kilder: prevention.com, iform.dk m.fl.