Sådan klæder du dig på til trailløb

Du kan sagtens dyrke trailløb i almindeligt løbetøj, men med det rette grej bliver oplevelsen blot endnu bedre. Her er det udstyr, du kan overveje at investere i.

Kvinde løber trailløb i skoven.

Trailløb stiller større krav til din påklædning end en almindelig løbetur.

© Jacob Helbig

Bliv klædt til trailløb

Trailsko

Det nok allervigtigste udstyr er trailskoen, som er udviklet til at give dig en god oplevelse. Den har knopper under sålen, forstærkning foran tæerne, mindre støddæmpning og er lavet af slidstærke materialer. Er der ofte store pytter på din rute, så vælg en sko, som lader vandet trænge ind og ud. Men kan du undgå de værste pytter, er en vandtæt sko til at holde fødderne tørre og lune bedst.

Halvtykke uldsokker

Skift de tynde løbesokker ud med et par kraftigere af slagsen, gerne lavet af merinould. De sørger for at holde dine fødder lune i vinterskoven, selv når du lander i en vandpyt. Strømpernes tykkelse mindsker også risikoen for gnavsår, hvis du får jord eller kviste i skoene.

Nylonbukser

Almindelige tights hænger let fast i torne og kratværk. I stedet kan du løbe i tynde nylonbukser, som er både lette, hurtigtørrende og glider af på tornene. På kolde dage kan du have et par tynde tights eller lange underbukser under.

GPS-ur

Det er sjovt at få lidt data på sin trailtur, og her er et moderne GPS-løbeur perfekt. Modeller med trykbaseret højdemåler er klart de sjoveste, så du kan se, hvor mange højdemeter du har løbet. Dem kan der let gå sport i at samle på. Et ekstra plus er, at de fleste modeller kan vise vejen hjem, hvis du mister orienteringen i skoven.

Mavebælte

Hvis du gerne vil eksperimentere lidt med ruterne i skoven, er det en god idé at medbringe telefon, energigel og vand i et mavebælte. Du kan hurtigt rode dig ud på en overraskende lang tur, og så er det rart at have lidt energi og trygheden fra en telefon ved hånden.

Kasket

Kasketten kan skærme for vintersolen og hindre regn i at piske ind i ansigtet. Og så er den god, når du løber i et smalt krat eller mellem grene, så du slipper for rifter og hårtab.

Handsker

Ligesom kasketten tjener handskerne flere formål. De skal selvfølgelig holde hænderne varme, men må også gerne være slidstærke, så de beskytter huden, hvis du for eksempel griber om en tornet gren.