Så meget vand bør du drikke, når du træner

Du ved, det er vigtigt at drikke vand, når du træner. Men har du styr på, hvor MEGET vand, du egentlig bør drikke?

Kvinde drikker vand i fitnesscentret

Det er ingen nyhed, at det er både godt OG livsvigtigt at drikke rigelige mængder vand, og for de fleste af os findes der også masser af gode grunde til at drikke mere af det. Men det kan måske være vanskeligt at vurdere, hvor meget vand, du egentlig har behov for, når du træner.

Faktisk er det ikke så vigtigt, om det lige er vand eller anden væske, du hælder indenbords i forbindelse med træning. Det væsentlige er bare, at din krop får den mængde væske, den har brug for, så du undgår at blive dehydreret, når puls og svedproduktion stiger.

Udover, at du kan blive virkelig tørstig, hvis du træner, mens du er næsten dehydreret, så kan det faktisk også påvirke selve træningen. En undersøgelse, som er offentliggjort i tidsskiftet Sports Medicine, viser, at væskemangel kan sænke din udholdenhed med op til 10 procent.

Så meget vand skal du drikke

Det påvirker altså din træning meget mere, end du måske lige er klar over. På en almindelig dag UDEN træning har kroppen brug for ca. 6-8 store glas vand. Men på træningsdage bør du derudover, i hvert fald som tommelfingerregel, forsøge at drikke ca. 250 ml vand en halv time inden træning og afslutte med at drikke omkring en halv liter vand efter træning.

Hvor meget man bør drikke i løbet af træningen, er svært at vurdere. Men din krop kan i udgangspunktet sagtens klare en halv times træning uden at få tilført nogle former for væske.

Læs også, hvorfor det bl.a. er supervigtigt at drikke et glas vand inden sengetid!

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background