8 tips, der gør løbeturen sjovere

Synes du, at løbeturen ofte er lang og kedelig? Så har vi samlet 8 simple tips, der får dig til at glemme både tid og sted.

Veninder i løbetøj hører musik

8 tips til dig, der går kold undervejs på løbeturen

1. Løb med musik

Distrahér dig selv med god musik i ørerne, det kan gøre det nemmere at holde tempoet og komme i mål. Find musik, du godt kan lide, og som følger din skridtfrekvens. For de fleste er det 160 til 180 taktslag i minuttet.

LÆS OGSÅ: Test af høretelefoner – find de rette

2. Lad dig inspirere

Find inspiration i andre løbere. Ser du én, der har en god løbestil eller oser af overskud, så forsøg at kopiere.

3. Løb sammen med andre

Invitér en veninde eller to, din kæreste eller en kollega med på løbeturen, så det sociale fjerner fokus fra løbets monotoni. Og måske kan I presse hinanden til at yde lidt mere.

4. Træk vejret

Ligesom ved yoga og styrketræning er åndedrættet vigtigt, når du løber. Træk vejret ind gennem næsen i stedet for munden. På den måde kommer der mere luft dybere ned i lungerne, og dit løb vil føles mindre anstrengende. Du kan ånde ud gennem næsen eller munden.

5. Hold styr på fakta

Et løbeur eller en aktivitetsmåler kan være lige det, der skal til for at motivere dig til at give den en ekstra skalle ude på løberuten. Med smart teknologi om håndleddet kan du fx hele tiden tjekke op på din gennemsnitshastighed, distancen, din puls eller dit kalorieforbrug. Det vil tale til dit konkurrencegen og hjælpe med til at holde dig løbende.

Du kan også beregne dit kondital ud fra en Coopertest, der kort fortalt går ud på at løbe længst muligt på 12 minutter.

6. Lav et mantra

Du kan bevidst styre dine tanker i en positiv retning, så løbeturen bliver mere energifyldt og lettere at overkomme. Find et mantra, der motiverer dig, når turen er allerhårdest. Det kunne være: “Jeg kan og jeg vil”, eller “min krop bliver stærkere for hvert skridt”. Du vll mærke, hvordan dit fokus ændrer sig.

7. Få styr på teknikken

En god løbeteknik gør turen lettere. Løb med rank ryg, og kig ud mod horisonten. Lad din kæbe hænge løst, sænk skuldrene, og knug ikke hænderne, men lad spidsen af tommelfingrene og pegefingrene hvile mod hinanden.

Her finder du tips og tricks til løbe-teknikken.

8. Variér løbet sjovere

Mange går kolde i at løbe den sædvanlige rute i det tempo, de plejer - hver gang. Prøv noget nyt. Du kan fx løbe fartleg med indlagte spurter til næste lygtepæl, løbe langsommere eller skifte asfalt ud med grus, sand, græs eller skovbund.

Prøv også at løbe løbsk i skoven.