Halvmaraton - sådan træner du en måned inden

Løbet nærmer sig, men det betyder ikke at det er slut med at passe din træning - tværtimod.

Faktisk er din træning og dine forberedelser det sidste stykke tid frem til løbet helt afgørende for om du får et godt løb eller en skuffende oplevelse. Sådan du forbereder dig bedst muligt i den sidste tid op til løbet.

Halvmaratonen er en distance, der med rette påkalder sig en vis ærefrygt. For de fleste handler det nemlig om at holde kroppen i gang i mellem halvanden og to en halv time.
Den slags strabadser kræver grundig forberedelse, og har du ikke løbet regelmæssigt gennem de seneste måneder er 21,1 km for stort et brød at slå op.

Hører du til dem der træner flittigt er det derimod bare om at komme i gang med de afsluttende ugers træning, som ikke kun skal rumme form-forbedrende udfordringer, men også en optimal nedtrapning, der sikrer, at du står på startstregen med formen helt i top.

Spørgsmål og svar om halvmaraton

Find svar på de mest almindelige spørgsmål omkring halvmaraton her.

2 programmer

For at hjælpe dig på vej har vi skræddersyet to programmer.

Begge programmer rummer tre ugentlige træningspas. Ønsker du at løbe mere end det, så nøjes med en stille og rolig tur, der ikke belaster, men tværtimod fremmer din restitution. For at opnå dette er det vigtigt, at både intensitet og længe holdes nede.

Det ene henvender sig til dig, der har løbetrænet mindst tre gange om ugen, er vant til intensiv intervaltræning og ser en udfordring i at løbe halvmaratonen hurtigst muligt.
Du kan med fordel intensivere træningen de næste par uger, for efterfølgende at trappe grundigt ned, så formkurven topper.

Se programmet her

Det andet program henvender sig til dig, der lige mangler det sidste til at være helt klar til at gennemføre halvmaratonen. Dit program er skruet sammen, så det både rummer et par afsluttende langture, der træner den mentale og fysiske udholdenhed, og giver løbehastigheden et boost ved at sende dig ud på en stribe spurter, inden du den sidste uge trapper ned til løbet.

Se programmet her