8 grunde til, at halvmarathon er den fedeste distance

Leger du med tanken om at gennemføre et halvmarathon? Læs otte overbevisende grunde, og forstå, hvorfor de 21,1 km er tilgængelige for alle.

Jublende kvinde, der løber over målstregen.

HALVMARATHON – JAAAAAH! Du får et endorfinkick af den anden verden, når du krydser målstregen efter 21,1 fede kilometer!

© iStock

I tvivl, om du skal tage udfordringen med et halvmarathon op? Gør det! Vi garanterer, at du ikke fortryder indsatsen. Stoltheden, stemningen og sejrsrusen er blot toppen af isbjerget. Her får du otte solide grunde til at træne op og tilbagelægge de 21,1 km.

1 Det er overskueligt at træne op til


Løb er i sig selv en tidsbesparende motionsform. Du tager bare skoene på, og så er du afsted. Det gælder også, når du træner op til halvmarathon. Du behøver ikke at melde dig ind i en klub, og du skal ikke træne flere timer dagligt. Tre timers træning om ugen er rigeligt for langt de fleste. Og når du kan løbe 10 km, kan du for det meste også løbe det dobbelte.

🎧Prøv I FORMs halvmarathon-program på 12 uger med lydguide

2 Nærmest ALLE kan gennemføre


Et halvmarathon lyder af meget – og det er det også. Men distancen er faktisk overkommelig for de fleste. Det handler om at finde det tempo, du kan holde.

Kan du ikke løbe 21,1 km, kan du gå noget af vejen. Tidsgrænsen på halvmarathon er 3 timer, fra du passerer start til slut. Det svarer til at gå i raskt trav med ca. 7 km/t.

Test dig selv: Er halvmarathon noget for dig?

3 Du kommer i fantastisk form


En af de vigtigste grunde til at løbe halvmarathon er træningen op til selve løbet. Kroppen er i gang i nogle måneder og vil derfor opnå synlige og mærkbare resultater som vægttab, bedre kondition og stærkere muskler.

Det halvlange forløb gør også, at du langsomt vænner dig til at præstere, så du ikke overbelaster sener og led.

4 Du behøver ikke at tanke energi undervejs


Ved et fuldt marathon har vi brug for at stoppe op og indtage energi. Men to timer kan mange af os klare uden at spise eller skulle på toilettet. Det eneste, du kan få brug for, er vand, og det vil der som regel være mulighed for at få langs ruten.

Kalorieberegner – se, hvor mange kalorier du har brug for?

5 Du får den fedeste følelse bagefter


For de fleste er et halvmarathon en lige så stor oplevelse som et helt. Folk stimler sammen og hepper, du får en kæmpe forløsning, når du kommer i mål, og du bliver pavestolt af dig selv i laaang tid bagefter.

6 Du kan sætte flueben


Halvmarathon er en af de ting, mange har på bucketlisten – listen over ting, vi gerne vil opnå, inden vi stiller træskoene. Og når først du har gennemført, kan ingen tage sejren fra dig – nogensinde.

Planlæg nemt din løberute med I FORMs ruteplanner

7 Du kan løbe det i udlandet


Halvmarathon er også en god anledning til at rejse. Der afholdes nemlig løb verden over, hvor du uden problemer kan deltage som turist. Det er en sjov og fed måde at se de store byer på og mærke stemningen.

8 Du er ét skridt tættere på et helt marathon


Måske lidt tarveligt at tale om 42 km, inden du overhovedet har løbet det halve. Men når først du har lagt alt arbejdet i at træne op til halvmarathon, er der ikke lang vej til det hele.

Ikke at du behøver at løbe 42 km for at høste alle de fede fordele, vi lige har nævnt, men det er da ret sejt at tænke på, at du kunne, hvis du ville.