4 facts om Zumba

Zumba er en fitness-dans, som er sprængfyldt med energi og godt humør. Tjek her, hvad der karakteriserer dansen, hvilket tøj du skal bruge og hvor let det er at hoppe med på bølgen.

Zumba

ZUMBA Zumba handler om at have det sjovt og grine en masse, mens du giver den gas til rytmerne.

1. Hvad er Zumba?

Zumba er en meget løssluppen tranings- og danseform. Der er ingen forkerte bevægelser, og den grundlæggende ide er, at du skal have det sjovt og grine en masse.

I modsætning til mange andre fitness-dansehold er Zumba ikke bygget op som en lang koreografi, men derimod i små bidder, så du ikke behøver at huske så meget ad gangen. Derfor kan alle være med.

2. Hvad er Zumba musik?

Det meste Zumbamusik er latinamerikanske rytmer, der kan holde hofterne i sving hele natten. Men du kan også bruge anden musik, sa længe der er gang i det. Visse kunstnere er nærmest “musthaves”, når det gælder Zumba. Det er fx: Ricky Martin, Shakira, Daddy Yankee, Pitbull.

3. Hvad er Zumba tøj?

Som udgangspunkt er der ingen dresscode, når du skal danse Zumba. Det skal bare være noget tøj, der giver frihed til bevægelse. Skoene skal du kunne dreje i, uden at du “hænger fast” i underlaget, så undgå løbesko. Sko beregnet til aerobic og/eller dans er et rigtig godt valg.

4.Hvad kræver Zumba?

I Zumba er der plads til alle, uanset niveau og udseende. Du behøver ikke at se ud eller bevæge dig på en bestemt måde for at være med eller for at føle dig som en del af holdet. Giv den gas til musikken og få et smil på læben, så kan det ikke være helt forkert.