Fem grunde til at elske tennis

Tennis er sundt, socialt og helt vildt sjovt – og så kan du spille med uanset dit niveau. Her får du fem grunde til gribe ketcheren og komme i gang med at øve din serv!

Billede af kvinde, der spiller tennis og smiler.

KETCHERSPORT Slå dig bare løs på tennisbanen – det er ikke kun professionelle, der har glæde af at svinge en ketcher.

© iStock

Spiller du tennis? Eller overlader du det til de professionelle? Bare se at komme i sving! Tennis er let at gå til, du kan spille det året rundt og så er det fantastisk motion. Har vi ikke overbevist dig endnu, så læs de her fem grunde til, at tennis er helt genialt.

Al sport forlænger livet, men ketsjersport var altså den sportsgren, hvor færrest døde tidligt.

Så meget lavere var dødsrisikoen set over 14 år hos folk, der dyrker:

5 grunde til at elske tennis

Tennis er sundt, socialt og helt vildt sjovt – og så kan du spille med uanset dit niveau. Her får du fem grunde til at gribe ketsjeren og komme i gang med at øve din serv!

Du kan gøre det med andre

Tennis er en oplagt makkersport, hvor I kan have det hyggeligt og sjovt, mens I sveder. I kan spille over for hinanden i en single eller mod andre par i en double. Og i modsætning til mange andre sportsgrene, hvor du spiller med andre, skal du ikke frygte at blive skadet fra en tackling eller et skub, da tennis ikke er en direkte kontaktsport.

Lækkert kluns

Farverige kjoler, polotrøjer, miniskørter og smarte pandebånd – sport har sjældent set bedre ud. Lad de sorte tights blive derhjemme, og gå amok i flotte farver, så du føler dig supersmart, mens du spiller

Du træner hele kroppen

Arme, ben, mave, ryg – du træner hele molevitten, når du spiller tennis. Samtidig forbedrer du både kondition og kredsløb og styrker dine knogler. Ifølge et britisk studie lever du også længere, hvis du dyrker ketsjersport.

I studiet fulgte man overlevelsen blandt 80.000 personer i alderen 30-98 år fra 1994 til 2008 og sammenholdt, hvornår og hvad de døde af, med hvilken sport de dyrkede regelmæssigt. Al sport forlænger livet, men ketsjersport var altså den sportsgren, hvor færrest døde tidligt.

Du træner koordinationen

Der foregår vanvittigt meget i din krop, når du spiller tennis. Du skal fx holde balancen under de korte, hurtige løb. Du skal orientere dig efter bolden, du skal bremse pludseligt op, og du skal ramme bolden under pres med den rette slagstyrke. Ud over konditionstræning får du i høj grad trænet både balance og reaktionstid. Med andre ord – tennis er en ren gavebod i forhold til at træne den måde, du koordinerer din krop på.

God mentaltræning

Vi mener det virkelig, når vi siger, at tennis aktiverer hele kroppen. Selv dit hoved bliver skarpere, når du griber ketsjeren. Tennis lærer dig nemlig at træffe hurtige beslutninger og tackle pressede situationer, og jo bedre du bliver, jo mere taktiske vil dine slag også begynde at blive!

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 9/2022