Det rette udstyr til hjemmetræning?

Se svaret fra træningseksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Hvad skal man kigge efter ved køb af udstyr?

Svar

Hovedreglen er, at du får, hvad du betaler for.
Udstyr af høj kvalitet, som kan klare flere års hårdt slid, kan ikke produceres billigt. Find en god specialforretning, og snak med personalet.

Prøv udstyret to-tre gange i forretningen, før du skriver under og lægger pengene på disken. De fleste specialforhandlere har et vældigt opbud af maskiner stående til det samme. Hvis I er flere om at dele udstyret, så trop op begge to/alle sammen, og prøv det af.

Hvad skal du checke? Jo, de bevægelige dele bør bevæge sig uden mislyde eller modstand fra dele, som støder mod hinanden. Der bør ikke være overraskelser, som gør, at du kommer til skade. Du skal altid kunne forlade en maskine uden at dreje skulderen af led. Se efter, om de bevægelige dele er afskærmet.

Hvilke praktisk hensyn skal jeg tage?

Naturligvis bliver du også nødt til at tage hensyn til, om du bor i lejlighed på anden sal, har et ledigt rum til din maskine eller skal klemme dyret ind i et hjørne i stuen. Mål det areal, dit udstyr skal stå på: Du får brug for dobbelt så meget plads, som maskinen faktisk fylder.

Tag højde for støj: Kommer du til at genere dine naboer? Ikke kun, når du træner, men også hvis du dagligt skal flytte rundt på 40 kilo maskine for at nå de rigtige sko i skabet. Et underlag, der dæmper lyde (og tåler sved), kan løse en del af problemet. Har du håndvægte og stænger, bør du også sørge for noget stødabsorberende til at stille dem på.

Navnlig i TV-shoppen lyder det evige refræn, at maskinen lige passer ind under sengen. Det er en god idé at måle efter!

Hvordan skal træningen gribes an?

Allervigtigst er det selvfølgelig, hvad du ønsker at opnå med din krop.

Du skal lytte til din lyst! Den bedste træning vil altid være den, du finder morsom, udfordrende og underholdende.

Det er ikke udstyret, det kommer an på, men snarere din egen grad af motivation til at holde træningen ved lige. Tag med i beregningerne, om du får brug for at læse, høre walkman eller se tv samtidig, så du måske slet ikke tænker over, at du anstrenger dig.

Træningslegetøj er ikke nødvendigt, men kan gøre din træning sjovere og mere udfordrende. Pulsmålere, cykelhandsker og en prikket bjergtrøje fra Tour de France kan alt sammen krydre den daglige træning.

LÆS OGSÅ:5 populære trænings-apps