De bedste crawltip
Her får du de bedste tip til at komme i gang med at crawle. Afprøv ikke det hele på én gang, men arbejd med 1 detalje ad gangen. Når den sidder, går du videre til den næste.
Her får du de bedste tip til at komme i gang med at crawle. Afprøv ikke det hele på én gang, men arbejd med 1 detalje ad gangen. Når den sidder, går du videre til den næste.
Brug hele benet, når du laver benspark. Mange tror fejlagtigt, at det kun er fra knæet og nedefter, at benet skal bevæge sig, men crawlbensparket starter helt oppe ved hoften. Hold knæet strakt, og spark både nedad og opad.
Træk vejret på det rette tidspunkt. Drej hovedet, og træk luft ind, når armen er ud for hoften. Halvvejs gennem taget – altså over vandet – lægger du hovedet ned i vandet igen.
Kast ikke armen frem, så den lander med et plask. Løft først skulderen fri af vandet, inden du roligt fører den frem og sætter hånden i vandet. Din arm skal også arbejde på en lige linje ud for din skulder – ikke skråt ud til siden eller ind foran hovedet.
Find din vejrtrækningsrytme. Træn fx i at trække vejret efter hvert 3. armtag – 2 med den ene arm og 1 med den anden. Fungerer det bedre for dig at trække vejret efter 1 armtag med hver arm – eller 2 – er det også okay. Det vigtigste er, at du finder en god rytme.
Gå ikke i luftpanik. Der går faktisk kun nogle få sekunder mellem, at du kan komme op at trække ny luft ind. Tænk heller ikke, at du virkelig skal fylde lungerne – et roligt sug er nok. Pust roligt og gradvist ud, mens hovedet er under vand.
Spark med løse fodled. Bensparket er din påhængsmotor, som løfter hele underkroppen op til overfladen. Selve sparket foregår med løse fodled (gør dig slap i foden). Dine fødder bevæger sig kun ca. 30 cm ned og op – uden at hele foden kommer op af vandet.
Artiklen blev bragt i Aktiv Træning nr. 3/2012