3 simple øvelser, der skåner dig mod ømme løberlår

Med en foam roller kan du komme helt i dybden, når du masserer musklerne, og samtidig ramme bindevævet. Desuden er det nemt at give alle sider af låret en tur. Undgå at massere helt ned på knæene, så du ruller på knoglerne.

Kvinder ruller på en foam roller

Udstrækningsprogram med foam roller

Der ikke noget som en god løbetur eller en intensiv træning i fitness, der giver samvittigheden et nøk opad. Til gengæld er det mindre sjovt dagen derpå, hvor man straffes med ømme muskler. Men det er der heldigvis råd for. Se her, hvordan du med en foam roller og tre simple øvelser tryller smerter og ømhed væk.

Kender du foam rolleren? Se her hvad den kan gøre for dig, og hvordan du vælger den rette foam roller

Sådan gør du

1. Baglår

Læg foam rolleren på gulvet, og sæt dig med det ene baglår hvilende på den. Foam rolleren skal være placeret næsten helt nede ved knæet. Støt hænderne i gulvet bag ryggen. Løft bagdelen op, og rul låret frem og tilbage på foam rolleren i små bevægelser. Skift så til det andet lår. Læg evt. det ene ben oven på det andet, hvis der er et punkt, der trænger til et ekstra tryk.

2. Forlår

Læg dig med oversiden af det ene lår på foam rolleren og underarmene i gulvet. Massér i små bevægelser frem og tilbage, og skift så ben.

3. Yderlår

Hvis ydersiden af lårene også trænger, lægger du dig sidelæns med det ene bens lår hvilende på foam rolleren, mens du støtter med begge hænder og det andet ben i gulvet. Rul frem og tilbage i små bevægelser. Skift til det andet lår.