Mænd eller kvinder? Kun det ene køn har behov for en lur

Det ene køn skal sove længere, men det andet har godt af at få en lur i løbet af dagen.

Forskning har tidligere vist, at kvinder har behov for mere søvn end mænd. Denne forskel i mænd og kvinders søvnbehov har et andet studie nu også kastet sig over.

Det tidligere studie viste, at kvinders komplekse hjerner trængte til mere sammenhængende hvile end mænds. Kompleksiteten forbindes med evnen til at multitaske, og derved udnyttelsen af en større del af hjernen.

Studiet af mænd og kvinders søvn

Max Planck, der er forsker i München har analyseret 160 personers søvnmønstre og sammenholdt det med deres intellektuelle kapacitet. Det foregik ved at monitorere søvnen og foretage diverse intelligens-test på forsøgspersonerne. Studiet viste her en tydelig forskel i mænd og kvinders søvnbehov.

LÆS OGSÅ: Sveder mænd mere end kvinder om natten?

Kvinder skal sove mere - men mænd bør tage en lur

Studiet viste, at kvinder booster den såkaldte søvn-snurretop, der er associeret med højere IQ, når de går ind i den drømmeløse-søvn. Det samme gjorde sig ikke gældende for mænd. Til gengæld oplevede mænd det samme, når de tog en lur.

Som kvinde giver det derfor god mening, at man behov for at sove længere end sin partner. Mens man som mand i højere grad har behov for en lur for at booste hjerneaktiviteten.

Resultaterne påviser, at forholdet mellem søvn-snurretoppen og intelligens er langt mere kompleks, end man tidligere har troet, og videre studier vil nu undersøge dette nærmere.

Det er individuelt, hvor mange timers søvn vi hver især har behov for. Så tjek her, hvor meget søvn netop DU har brug for.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background