kvinde med appelsinhud

Fup og fakta om appelsinhud

Få styr på fup og fakta om appelsinhud - og hvad der virker i kampen mod appelsinhud.

19. juni 2016 af I FORM

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud, eller cellulite, som det også hedder, viser sig fordi fedtet i underhuden ophober sig i små hulrum i bindevævet mellem overhuden og musklerne. Jo ældre vi bliver, jo stivere bliver bindevævet, og så opstår der buler og fordybninger i huden.

Creme som behandling mod appelsinhud!

Nej, det er primært producenterne af anti-cellulitecremer, der taler om en regulær virkning mod appelsinhud. Dog påpeger de, at produkterne kun virker, hvis man også motionerer. De fleste læger vil sige, at cremer mod appelsinhud er spild af penge.

Appelsinhud kan trænes væk!

Træning og motion kan gøre rigtig meget mod appelsinhud. Appelsinhuden forekommer typisk på huden på lår, baller og overarme. Målret din træning og lav øvelser med primært store muskelgrupper. Styrketræning vil hjælpe dig godt på vej, suppleret med fx løb, cykling, trappetræning og alle former for aktivitet i pool eller hav.

Appelsinhud og graviditet?

Mange kvinder oplever at appelsinhuden dukker op i forbindelse med en graviditet. Appelsinhud ses tydeligere, hvis man er overvægtig, men forekommer også ofte hos slanke kvinder.

Cellulite kommer af dårlig blodcirkulation i huden!

Nogle mener, at dårlig blodcirkulation er en medvirkende årsag til appelsinhud, og at fx brug af hamphandske derfor vil virke.
Lægerne vender den om og siger, at dårlig blodcirkulation i huden ikke er årsagen til appelsinhud, men at appelsinhuden giver dårlig blodcirkulation. Derfor ved lægerne reelt ikke, om det hjælper på appelsinhud at sætte gang i blodcirkulationen ved fx massage eller rygestop. Men skade kan det i hvert fald ikke.

Cellulite er arveligt!

Ja, Appelsinhuden er arvelig og derfor er nogle kvinder disponeret for appelsinhud, også i en tidlig alder.

Cellulite skyldes affaldsstoffer i kroppen!

Nej, kroppen ophober ikke affaldsstoffer.

Appelsinhud skyldes ophobning af væske!

Nej, appelsinhud skyldes ophobning af fedt i små hulrum bindevævet.

Det bedste middel mod appelsinhud

Det bedste du kan gøre for at undgå appelsinhud er at holde den slanke linje, spise sundt og dyrke masser af motion. Styrketræning kan være med til at forebygge appelsinhud. Veltrænede arme og faste lår kan være med til at give et pænere look.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: