Myter om appelsinhud

Kan appelsinhud trænes væk? Og er appelsinhud arveligt? Her kan du få styr på, hvad der er sandt og falsk om appelsinhud.

kvinde med der forebygger appelsinhud

APPELSINHUD Hjælper det at sætte gang i blodcirkulationen, for at undgå appelsinhud? Få svaret her.

© iStock

Appelsinhud, eller cellulite, som det også hedder, viser sig fordi fedtet i underhuden ophober sig i små hulrum i bindevævet mellem overhuden og musklerne. Jo ældre vi bliver, jo stivere bliver bindevævet, og så opstår der buler og fordybninger i huden.

Men kan vi slippe af med appelsinhud ved at træne? Eller smøre med creme? Og er appelsinhud arveligt. Du finder svar på de gængse myter om appelsinhud her.

Myte 1: Man kan bruge creme som behandling mod appelsinhud!

FALSK!

Nej! Det er primært producenterne af anti-cellulitecremer, der taler om en regulær virkning mod appelsinhud. Dog påpeger de, at produkterne kun virker, hvis man også motionerer. De fleste læger vil sige, at cremer mod appelsinhud er spild af penge.

Myte 2: Appelsinhud kan trænes væk!

SANDT!

Træning og motion kan gøre rigtig meget mod appelsinhud. Appelsinhuden forekommer typisk på huden på lår, baller og overarme. Målret din træning og lav øvelser med primært store muskelgrupper.

Styrketræning vil hjælpe dig godt på vej, suppleret med fx løb, cykling, trappetræning og alle former for aktivitet i pool eller hav.

Myte 3: Appelsinhud og graviditet?

SANDT!

Mange kvinder oplever at appelsinhuden dukker op i forbindelse med en graviditet. Appelsinhud ses tydeligere, hvis man er overvægtig, men forekommer også ofte hos slanke kvinder.

Myte 4: Cellulite kommer af dårlig blodcirkulation i huden!

HVERKEN SANDT ELLER FALSK!

Nogle mener, at dårlig blodcirkulation er en medvirkende årsag til appelsinhud, og at fx brug af hamphandske derfor vil virke.

Andre vender den om og siger, at dårlig blodcirkulation i huden ikke er årsagen til appelsinhud, men at appelsinhuden giver dårlig blodcirkulation. Derfor ved man reelt ikke, om det hjælper på appelsinhud at sætte gang i blodcirkulationen ved fx massage eller rygestop. Men skade kan det i hvert fald ikke.

Myte 5: Cellulite er arveligt!

SANDT!

Ja, Appelsinhuden er arvelig og derfor er nogle kvinder disponeret for appelsinhud, også i en tidlig alder.

Myte 6: Cellulite skyldes affaldsstoffer i kroppen!

FALSK!

Nej, kroppen ophober ikke affaldsstoffer.

Myte 7: Appelsinhud skyldes ophobning af væske!

FALSK!

Nej, appelsinhud skyldes ophobning af fedt i små hulrum bindevævet.

Hvad er det bedste middel mod appelsinhud?

Det bedste du kan gøre for at undgå appelsinhud er at holde den sunde linje, spise sundt og dyrke masser af motion. Styrketræning kan også være med til at forebygge appelsinhud.

LÆS OGSÅ: Åreknuder – sådan forebygger og behandler du dem