5 nemme ting, du altid bør gøre for dine fødder

Er du opmærksom nok på dine fødder? Ganske små ændringerne i hverdagen kan holde fusserne sunde og glade. Få fem gode idéer her.

Kvinde der forkæler sin fødder

FODPLEJE – Smider du sokkerne, når du kommer hjem? Det er faktisk sundt for fødderne at trisse rundt uden tøj på.

© iStock

Fødder uden skavanker er lette at ignorere. Men selv den mindste revne i huden eller nedgroede tånegle kan gøre livet uendeligt surt. Har du haft en sten i skoen, så ved du, hvad vi taler om.

Sådan træner du dine fødder

Omvendt skal der heller ikke så meget til at holde fødderne i tiptop form. Her får du fem simple fodråd, du nemt kan inkorporere i din hverdag.

5 ting, vi glemmer at gøre for vores fødder

Klip neglene lige over

Et lige snit med neglesaksen er vigtigt for at undgå nedgroede tånegle. Mange af os har tendens til at klippe i en bue, så neglen bliver for kort ude i siden af tåen med det resultat, at neglen vokser ind i huden og giver smerter og irritation.

Tør dem grundigt

Husker du at give fusserne en grundig tur med håndklædet efter badet? Vores fødder gemmer på masser af små revner og folder, hvor fugt hurtigt kan blive til svamp eller ubehagelige revner. Så husk at komme godt ind imellem og under tæerne.

Gå barfodet

Vores fødder er ikke skabt til at gå med sko og strømper fra naturens side. Så sæt fusserne fri, når du får chancen. At gå barfodet træner bevægeligheden i fodens muskler og led og giver også en bedre blodcirkulation.

Smør dem ind i creme

Du har måske et fast morgen- og aftenritual for ansigtet, men hvad med fødderne? Brug en tyk creme dagligt på og under fødderne. Undgå at smøre mellem tæerne. Så holder du huden elastisk og undgår revner og sprækker. Brug en rigtig fed creme. Bodylotion er ikke nok, da det ofte indeholder for meget vand, som tørrer fødderne ud på sigt.

Træn dem

Mange af os mister smidigheden og fleksibiliteten i fødderne med alderen, og så bliver det bare mere surt at komme ud at gå de daglige 10.000 skridt. Men stive fødder og tæer kan afhjælpes, hvis du motionerer dem regelmæssigt.