4 fejl, du helt sikkert begår med din balsam

Det er jo ikke raketvidenskab, men du begår garanteret også de her fejl.

Kvinde putter balsam i håret

Spar på din hårbalsam. Du skal ikke bruge mere, end hvad der svarer til en 5-krone.

© iStock

Uanset hvad vi gør, så bliver håret bare aldrig lige så lækkert som hos frisøren, men måske skyldes det i virkeligheden, at vi bruger produkterne forkert. Derfor har vi samlet de klassiske balsam-fejl, så du kan undgå dem i fremtiden.

1. Du putter shampoo i håret først

Det lyder forkert, men det kan faktisk være en fordel i at bruge balsam før shampoo – især hvis du har fint hår. Bruger du balsam først, fugter du håret, men efterlader ingen tyngende balsam-rester, når du efterfølgende vasker det med shampoo. Det kan give et mere fyldigt hår. Prøv, om det fungerer for dig.

2. Du bruger ikke balsam i hovedbunden

Det er en sejlivet myte, at balsam kun skal i dine hårspidser. Din hovedbund har også brug for fugt, så massér endelig balsam ind i hårrødder og hovedbund. Til gengæld er det så vigtigt, at du bruger god tid på at skylle balsammen grundigt ud.

3. Du bruger for meget balsam

Langt de fleste tager alt for meget balsam i håret, og så får du ikke den ønskede effekt, men derimod et tungt og fedtet hår. En god huskeregel er at bruge en klat, der svarer til en 5-krones størrelse.

4. Du lader din balsam sidde i håret for længe

Der er mange, der lader balsammen være i håret for længe, og det resulterer i, at håret bliver tungt. Langt de fleste balsammer giver den bedste effekt ved blot at være i håret 2-3 minutter.

Læs også: Sådan stopper du kløe i hovedbunden

Newsletter background