Fodskader: Træn dine fødder

Dine fødder har godt af, at du ind imellem går uden sko. En gåtur langs stranden i bare tæer er supergod træning. Suppler med disse 5 øvelser, som alle laves uden sko.

1. Kortfodsøvelse

Øvelsen styrker musklerne under foden i svangen og anklen.
Sid på en stol med hoftebreddes afstand mellem fødderne. Spænd muskulaturen i svangen, så svangen trækkes op, og foden bliver smallere og kortere. Hold tæerne i underlaget, og undgå at krumme dem. Mærk og se at svangen kommer højere op under øvelsen. Når du bliver bedre og stærkere, kan du udføre øvelsen stående.

LÆS OGSÅ: Knyster på fødderne – sådan lindrer du smerterne

2. Vip dig stærk

Træn din balance

Brug et vippebræt eller andet redskab med krav til balancen. Stil dig med fødderne i hoftebreddes afstand. Læg vægten skiftevis fra den ene til den anden fod. Læg vægten frem på forfoden og tilbage på hælen. Stå på 1 ben og leg med balancen.

Føles det, som om du træder på søm, hver gang du tager et skridt? Så kan det meget vel være, du har en hælspore. Læs her, hvordan du behandler skaden.

3. Op og stå

Stil dig på gulvet med fødderne i hoftebreddes afstand. Løft dig nu op på tæerne så højt som muligt og ned igen.
Gentag 10 gange.

4. Den gamle gymnastikleg

Gå to skridt fremad helt oppe på tæerne og dernæst to skridt tilbage på hælene. Gå to skridt på ydersiden af foden og to skridt på indersiden. Gentag 10 gange.

5. Find finmotorikken

Træn finmotorikken ved at samle små genstande op fra gulvet med tæerne. Skift mellem fødderne.

6. Massér og stræk hver en tå

Lav strækøvelser: Sæt dig ned, og læg den ene fod på det andet knæ. Tag herefter fat med den ene hånd under foden omkring tæerne, og træk tæerne bagover. Herved mærker du et stræk i musklerne under foden, som du holder, mens du tæller til 30. Skift fod.
Massage: Masser fodsålen med dine hænder, eller rul foden på en massagebold. Det må gerne føles ømt, men ikke gøre ondt. Når du stimulerer fodsålerne, bruger man udtrykket "at din krop vågner".