Sådan får du mere sex

Sex er dejligt og supersundt, men bliver desværre nedprioriteret i mange parforhold. Læs her, hvordan du nemt får fyret op under sexlivet.

Dyrk motion

Jo bedre form, jo bedre sexliv. Det tyder videnskaben i hvert fald på. Blandt andet fordi selvopfattelsen bliver mere positiv af træning, viser en undersøgelse med 400 amerikanske studerende. De regelmæssige motionister anser sig selv for at være mere attraktive og er samtidig også mere tilfredse med deres sexliv end sofakartoflerne. At kroppen går fra slap til fit, er også i sig selv en ren elskovs-pille. Efter blot kort tids regelmæssig træning kan du ifølge forskere forbedre dit sexliv markant.

LÆSER-FAVORIT: Kari Traa Løbejakke + 3 nr. af I FORM - KUN 129 kr.! Klik her >>

Afsæt tid i kalenderen

Det lyder måske lidt uromantisk, men faktisk kan planlægning være det helt rette middel til at gøre sex en naturlig del af hverdagen. Lige så naturlig som opvask og venindehygge, der ifølge sexolog Gloria Brame tit tager tiden fra intimiteten i forholdet. Lær dig selv at finde tid dagligt til kys og knus med din partner, og hvis det er nødvendigt, så afsæt tid i kalenderen til at have sex mindst et par gange om ugen, råder hun.
Få flere tips til mere sex her

Kom ind i den gode spiral

Et godt sexliv er i virkeligheden ikke så meget anderledes end en god træningsrytme: Når først du har fundet rutinen og er kommet i form, bliver du bidt af det og har automatisk lyst til mere. Derfor handler det i høj grad om at komme over den første hurdle og ”tage sig sammen” til sex. Så følger lysten naturligt med.
Seks skarpe om sex - tag testen

Tag højde for lyst

Forklaringen på det seksuelle dødvande hos nogle par kan måske findes helt grundlæggende i vores personlighed. Forskere har nemlig fundet frem til en forskel mellem såkaldt spontan og receptiv lyst. Nogle mennesker kan sidde i et tog og læse avisen, mens de spontant får den indskydelse, at det da kunne være fedt med noget sex. Andre har det sådan, at der skal noget til, før deres lyst aktiveres. De er neutrale og skal mærke noget positivt, for at lysten aktiveres, forklarer sexolog Astrid Højgaard. Hvis du og din kæreste begge er receptive og dermed afhængige af, at den anden tager initiativ, kan det sjove altså nemt gå i stå.
Sex fif, der gør dobbeltseng til himmelseng