Fordele og ulemper ved 6 samlejestillinger

Se, hvilke stillinger der er mest tilfredsstillende for kvinder, og hvordan mænd og kvinder får mest muligt ud af de forskellige samlejestillinger.

Kvindehånd i seng

Missionærstillingen

Kvinden ligger på ryggen med manden ovenpå. Missionærstillingen er en god måde at begynde et samleje på, men ikke den bedste måde at opnå orgasme på. Det skyldes, at hverken G-punkt eller klitoris stimuleres ret meget.

Fordelen ved stillingen er, at parterne har både øjen- og kropskontakt, og at glans på mandens penis stimuleres.

Ulempen er, at mange får en fornemmelse af at være fastklemt, og at kvinden kun delvis kan kontrollere dybden af penis indtrængen.

Stillingen kan med fordel varieres ved at lade kvinden ligge på et bord, hvilket i mange tilfælde vil være en fordel for stimuleringen af kvinden.

Kvinden ligger oven på manden

Denne stilling værdsættes af både kvinder og især mænd, fordi kvinden er den mest aktive. Forskellen på denne stilling og missionærstillingen er, at kvinden kan få større kontrol over samlejebevægelserne samt bestemme tempoet og hastigheden i bevægelserne.

En anden fordel ved stillingen er, at parterne har både krops- og øjenkontakt og har mulighed for at tale med hinanden.

Ridestillingen

Kvinden sidder overskrævs på manden. Det giver en dyb indtrængning af penis, hvilket kan føles meget stimulerende for manden. Kvinden får lettere ved at få orgasme, fordi både hun og manden kan stimulere klitoris med hånden.

Desuden stimuleres både G-punkt og klitoris godt i denne stilling, og kvinden kan selv regulere påvirkningen af klitoris.

Stillingen er god, hvis manden har problemer med for tidlig udløsning, eller hvis kvinden for eksempel er gravid maven kommer ikke i vejen.

Stående samleje

Det klassiske, hurtige samleje, der sjældent varer mere end et par minutter. Kvinden bør støtte sin ryg mod en væg. Det kan være svært at nå klimaks i denne stilling, men mange finder det stående samleje meget ophidsende, bl.a. fordi det smager lidt af forbuden frugt.

Hvis den ene partner er højere end den anden, kan stillingen med fordel udføres på en trappe, så man kan få den rette niveau-forskel.

Det stående samleje kan være en udmærket og morsom måde at forny sit sexliv på, selv om nogle mener, at den korte varighed er et minus.

Samleje bagfra

Kvinden vender ryggen mod manden, der fører penis ind i skeden bagfra. Kvinden ligger på maven eller står på alle fire.

Stillingen har et noget dårligt rygte, fordi den minder om dyrs måde at parre sig på, men det er en stilling, mange værdsætter, selv om der ikke er mulighed for at kysse hinanden eller tale sammen. Nogle tager afstand fra stillingen, fordi den minder om analt samleje, hvilket dog ikke er tilfældet.

Kvinder kan opleve denne stilling som smertefuld, fordi penis indtrængen bliver dyb, og desuden kan hun ikke styre bevægelserne. Fordelen er, at G-punktet nemt stimuleres i denne stilling.

Samleje i siddende stilling

Denne stilling udføres enten ansigt mod ansigt eller med kvindens ansigt vendt væk fra manden. Det er lettest, hvis manden sidder på en stol, og kvinden sænker sig ned over ham.

Fordelen er, at man kan kæle for hinanden og få kropskontakt. Det er let at kontrollere tempoet, hvilket er en fordel, hvis manden har problemer med for tidlig udløsning. Stillingen er også god, hvis man vil have et langstrakt samleje.