6 sunde sex-gevinster

Sex er dejligt og supersundt, men bliver desværre nedprioriteret i mange parforhold. Her kan du læse om 6 sunde sidegevinster ved sex.

Sexgevinster: Mærk dem på egen krop

Stærkere hjerte

De dybe vejrtrækninger under et hedt samleje får din krop til at slappe af og ilter dit blod. Det er godt for hjertet. Det samme er hormonerne oxytocin og DHEA, der frigives under en orgasme og kan forebygge hjerteproblemer.

Mindre hovedpine

Hvis du lider af hovedpine eller migræne, kan sex måske lindre dine smerter. I et amerikansk migræne-studie oplevede halvdelen af forsøgspersonerne i hvert fald, at kraniepinen blev mindre efter en tur på lagenerne.

Mindre stress og stabilt blodtryk

Sex frigiver stoffer, som har en beroligende effekt og dermed kan dæmpe stress. Det påvirker samtidig dit blodtryk positivt og er med til at holde det i ro i tilspidsede situationer. Fx har et forsøg vist, at en gruppe oplægsholdere ikke var nær så pressede rent fysisk, hvis de kort tid forinden havde haft sex.

Bedre humør

Sex frigiver endorfiner og andre glædeshormoner, og den positive effekt kan endda vare ved i længere tid. Forsøg har nemlig påvist, at kvinder er gladere efter sex eller kærlig berøring – ikke bare mens ruderne stadig dugger, men også dagen efter.

Forbrænder kalorier

Et godt knald efterlader dig ofte svedig og udmattet – ligesom efter en træning. Og det kan da også godt sammenlignes lidt, for i gennemsnit får du forbrændt ca. 150 kalorier med en halv times sex.

Værn mod kræft

Sexhormonet oxytocin har mange gode egenskaber, men en af de vigtigste er nok, at det tilsyneladende kan beskytte mod brystkræft. Der findes i hvert fald undersøgelser, der peger på, at regelmæssig sex netop har en forebyggende effekt i forhold til kræft.