7 ting, du vasker ALT for sjældent

Viskestykker, håndklæder og sengelinned... Der ER bare nogle ting, man glemmer at vaske. Men faktisk kan det være noget af en bakteriebombe! Se her, hvor ofte du bør havde gang i vaskemaskinen.

Kvinde er træt og vasker tøj

1. Dine viskestykker

Bør vaskes: Hver anden dag

Hvis du er ligesom alle andre, bliver dine viskestykker brugt til lidt af hvert. De skal tørre rent service af, ja, men du tørrer garanteret også dine hænder i dem undervejs i madlavningen. Derfor skal de skiftes hver anden dag – ellers er de simpelthen ikke rene nok til at tørre rene tallerkner af med! Og kommer de i direkte kontakt med madvarer – for eksempel hvis du tørrer salat på dem – skal de til vask med det samme.

2. Din bh

Bør vaskes: Hver tredje dag

Hvis du nu skal være helt ærlig, hvor mange dage i træk bruger du så samme bh, før den ryger i vasketøjskurven? Garanteret lidt mere end tre, har vi ret? Men den går ikke! Din bh er i nærkontakt med en del af din krop, som sveder betragteligt – især i området nær din armhule, og derfor skal der maks. (MAKS.) gå fire dage imellem hver vask. Ellers ender din bh, som lingeri, du virkelig ikke har lyst til at gå med.

3. Dit sengelinned

Bør vaskes: Hver tredje uge

Vil du helst ligge i en helt ren og frisk seng, kan du godt vaske betræk hver anden uge eller oftere – men hvis du bekymrer dig om miljøet og ikke har noget imod nussede lagner, kan du vente i helt op til en måned. Men så hellere ikke længere, unge dame! Du sveder nemlig virkelig meget om natten (flere deciliter!), og især hvis du er typen, der kan finde på at skippe badet efter træning, skal betrækket en tur i maskinen mere end én gang om måneden.

Vågner du ofte op badet i sved, se her hvad det kan skyldes.

4. Dit håndklæde

Bør vaskes: Hver fjerde dag.

Det kommer selvfølgelig an på, hvor tit du bruger det... Men hovedreglen er, at når du har tørret dig efter badet tre-fire gange med samme håndklæde, skal det vaskes. Det giver jo ikke meget mening at bruge tid på at vaske sig helt ren for så bare at tørre sig i en bakteriekoloni af et håndklæde, vel?

LÆS OGSÅ: Håndvask vs håndsprit – hvad skal du vælge?

5. Gæstehåndklæder

Bør vaskes: Hver tredje dag

Og hvis du rent faktisk HAR gæster, er det måske nærmere hver anden dag. De små håndklæder til at tørre hænder i hænger nemlig typisk ret tæt på det bakteriefyldte toilet, og så er de i kontakt med alle mulige forskellige hænder. Vil du være sikker på, at de er rene, velduftende og lækre, skal de derfor skiftes hver anden til tredje dag.

6. Din pude

Bør vaskes: To gange om året

Er du nogensinde vågnet med savl ned ad kinden? Hvor tror du, det savl bliver af? Jep, det lander i puden. Derfor skal den en tur i vaskemaskinen minimum to gange om året – og husk at følge vaskeanvisningerne nøje, så den er ligeså lækker og blød, når den kommer ud igen, så det bliver en fornøjelse at falde i søvn.

7. Din pyjamas

Bør vaskes: Hver fjerde dag

Hvadend du sover i en rigtig pyjamas eller foretrækker en gammel t-shirt, så vasker du sikkert ikke dit nattøj lige så ofte, som du burde. Du sveder nærmest ligeså meget om natten, som sad du på en motionscykel (okay, overdrivelse fremmer forståelsen), og derfor er det altså lidt uhumsk at trække i samme svedige outfit nat efter nat. Alternativt kan du bare sove nøgen – det skulle være rigtigt sundt!

Hvor ofte rengør du forresten din vandflaske? Tjek her, hvor tit den skal vaskes.

Newsletter background