Så ofte skal du vaske din drikkedunk

Og nej, det er ikke nok bare at skylle!

Kvinde sprøjter vand i ansigtet på sig selv fra en drikkedunk

Din drikkedunk gemmer på masser af bakterier og skal renses efter hver træning.

© iStock

Det første, du bør gøre, når du kommer træt hjem fra træning, er hverken at gå i bad, tømme køleskabet eller smide dig i sofaen. Det er derimod at tage din vandflaske op af træningstasken og stille den ud i køkkenvasken, så du husker at gøre den ren inden næste træning.

Vandflasker er bakteriebomber

Undlader du at rengøre flasken efter et besøg i fitnesscenteret, en lang løbe- eller cykeltur, vil hver mundfuld, du tager til næste træning, være fyldt med massevis af bakterier.

Og nej, det er ikke nok bare at skylle af, skrue låget på og lægge den halvvåd ned i tasken igen. Det mørke, våde miljø giver nemlig bakterier rigtigt gode vækstbetingelser. Og nej, du kan heller ikke bare skolde din drikkedunk, da du risikerer, at plasticen smelter og flasken bliver deform.

Opvaskemaskine eller ej?

Tjek allerførst, om din vandflaske tåler opvaskemaskine. Gør den det, så skil den ad så meget som muligt i flaske, top og eventuelt mundstykke, og stil den i opvaskemaskinen med det samme.

Tåler din vandflaske derimod ikke en tur i maskinen, må du i gang med varmt vand, sulfo og opvaskebørste. Har flasken en smal hals, så brug en flaskerenser. Vær opmærksom på at komme grundigt ind alle kroge af flasken og ikke mindst mundstykket. Skyl grundigt, tør med et viskestykke og stil den med bunden i vejret over natten.

HUSK! Det er vandflasker og drikkedunke af hård plast, du bør vaske. IKKE de fyldte vandflasker, du kan købe i supermarkedet. Dem bør du ikke genbruge.