Tunmousse med rejer og laks
Prøv denne tunmousse med både rejer og laks, og lav selv syltede tranebær dertil.
Prøv denne tunmousse med både rejer og laks, og lav selv syltede tranebær dertil.
Server tunmoussen i sprøde både af julesalat
Anbring tunen i en sigte, og lad den dryppe af.
Hak rejer og laks fint, og bland det med tunen. Bland fisk og skaldyr med skyr, citronskal og -saft, finthakket citronmelisse, salt og de to slags peber.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag den op, og smelt den i et vandbad sammen med det vand, der følger med.
Afkøl husblassen let, og tag nu lidt af tunblandingen, og kom den i husblassen. Rør derefter resten af tunblandingen i.
Kom den færdige tunmousse i en skål, og stil den på køl i ca. 4 timer.
Skyl nu tranebærrene, og kom dem i en gryde med ingefær, sukker, stjerneanis, gurkemeje, citron- og æblesaft og et nip havsalt.
Lad det simre i 15 minutter ved svag varme, til bærrene brister. Rør undervejs, og smag til. Server tunmoussen med brød, julesalat og de syltede tranebær.
Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter