Tunmousse med rejer og laks

4,5 timer
406 kcal

Prøv denne tunmousse med både rejer og laks, og lav selv syltede tranebær dertil.

Julesalat med tunmousse

Server tunmoussen i sprøde både af julesalat

Tunmousse med rejer og laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dåser tun i olie – i alt ca. 370 g
  • 25 g rejer
  • 25 g laks
  • 1½ dl skyr
  • Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ lille håndfuld citronmelisse
  • ¾ tsk. fint havsalt
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • Et par kværn friskkværnet sort peber
  • blade husblas

Tilbehør til tunmousse

  • Ristet lyst fuldkornsbrød, julesalat og brøndkarse

Syltede tranebær

  • 100 g tranebær
  • ½ tsk. fintrevet frisk ingefær
  • 2 spsk. lyst rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. æblemost
  • Havsalt

Tilberedning af tunmousse

  • Anbring tunen i en sigte, og lad den dryppe af.

  • Hak rejer og laks fint, og bland det med tunen. Bland fisk og skaldyr med skyr, citronskal og -saft, finthakket citronmelisse, salt og de to slags peber.

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag den op, og smelt den i et vandbad sammen med det vand, der følger med.

  • Afkøl husblassen let, og tag nu lidt af tunblandingen, og kom den i husblassen. Rør derefter resten af tunblandingen i.

  • Kom den færdige tunmousse i en skål, og stil den på køl i ca. 4 timer.

  • Skyl nu tranebærrene, og kom dem i en gryde med ingefær, sukker, stjerneanis, gurkemeje, citron- og æblesaft og et nip havsalt.

  • Lad det simre i 15 minutter ved svag varme, til bærrene brister. Rør undervejs, og smag til. Server tunmoussen med brød, julesalat og de syltede tranebær.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter