Julesalat med tunmousse

Server tunmoussen i sprøde både af julesalat

Tunmousse med rejer og laks

Prøv denne tunmousse med både rejer og laks, og lav selv syltede tranebær dertil.

13. december 2010 af I FORM

Ingredienser til tunmousse (4 personer)

2 dåser tun i olie – i alt ca. 370 g
50 g rejer
50 g laks
3 dl skyr
Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. citronsaft
1 lille håndfuld citronmelisse
1½ tsk. fint havsalt
¼ tsk. cayennepeber
Et par kværn friskkværnet sort peber
3 blade husblas


Tilbehør til tunmousse

Ristet lyst fuldkornsbrød, julesalat og brøndkarse


Syltede tranebær

200 g tranebær
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
4 spsk. lyst rørsukker
2 stjerneanis
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. citronsaft
1 spsk. æblemost
Havsalt

Spis løs af gurkemeje, det er supersundt!

Tilberedning af tunmousse

Anbring tunen i en sigte, og lad den dryppe af. Hak rejer og laks fint, og bland det med tunen. Bland fisk og skaldyr med skyr, citronskal og -saft, finthakket citronmelisse, salt og de to slags peber. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag den op, og smelt den i et vandbad sammen med det vand, der følger med. Afkøl husblassen let, og tag nu lidt af tunblandingen, og kom den i husblassen. Rør derefter resten af tunblandingen i. Kom den færdige tunmousse i en skål, og stil den på køl i ca. 4 timer. Skyl nu tranebærrene, og kom dem i en gryde med ingefær, sukker, stjerneanis, gurkemeje, citron- og æblesaft og et nip havsalt. Lad det simre i 15 minutter ved svag varme, til bærrene brister. Rør undervejs, og smag til. Server tunmoussen med brød, julesalat og de syltede tranebær.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler