Hjemmelavet muslibar med peanutbutter, nødder og chokolade

75 minutter
288 kcal

En af de store fordele ved selv at bage sine muslibarer er, at du præcist ved, hvad der i dem. Og så kan du altid nemt snuppe bare lige én til … Muslibarerne kan også nydes af dig på low FODMAP-diæten.

En hjemmelavet low FODMAP-muslibar med chokolade

LOW FODMAP-SNACK – Lækker hjemmelavet low FODMAP-muslibar, som også er glutenfri.

© Betina Hastoft

Myslibar med chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 13 g smør
  • 26 g rørsukker
  • ¼ dl ahornsirup
  • 13 g peanutbutter
  • 20 g speltflager
  • 6½ g risflager
  • 10 g macadamianødder
  • 6½ g peanuts
  • 10 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 gr.
  • Bring smør, sukker og sirup i kog i en gryde. Kog, til sukkeret er opløst.
  • Kom peanutbutter ved, og rør, til det er smeltet.
  • Tilsæt speltflager og risflager samt grofthakkede nødder og peanuts.
  • Bland det godt, og kom det i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Tryk massen rigtig godt sammen.
  • Bag i ca. 45 min. Tag bradepanden ud, og drys med hakket chokolade. Smør chokoladen ud, når den er smeltet.
  • Lad den bagte masse køle helt af i formen. Sæt den i køleskabet en times tid, og skær den ud til 15 myslibarer.
  • Opbevar dem i en kagedåse eller plastbøtte med tætsluttende låg.

OBS! Er du på low FODMAP-diæten, så spis kun 1 myslibar om dagen.

LÆS OGSÅ: Er det sundt at spise peanuts?

TIP! Få flere forslag til low FODMAP-opskrifter.