Blomme-semifreddo med ribs

Blød italiensk is med blommer. Isen laves primært på fedtfattige mælkeprodukter og uden brug af is-maskine.

29. juni 2011 af I FORM

8 personer

5 past. æggehvider
130 g lyst rørsukker
4 past. æggeblommer
2 dl piskefløde
Korn fra 2 stænger vanilje
2 glas syltede blommer (svarer til 2 x 170 g i nettovægt)
2 dl fromage frais, skyr eller syrnet fløde (maks. 6 %)
1 bakke friske ribs


Sådan gør du:

Du skal bruge 4 skåle:

  • Skål 1: Pisk æggehviderne halvstive, tilsæt 70 g rørsukker, og pisk hviderne stive.

  • Skål 2: Pisk æggeblommerne lyse med 60 g rørsukker.

  • Skål 3: Pisk fløden tyk med kornene fra 1 stang vanilje.

  • Skål 4 (stor skål): Lad blommerne dryppe af, fjern stenene, og blend dem med kornene fra 1 stang vanilje. Rør blommerne med fromage frais. Hæld indholdet fra skål 1, 2 og 3 i skål 4, og vend massen forsigtigt.


Fordel isen i forme, fx muffinsforme lavet af silikone. Frys isene ned i mindst 4-6 timer. Anret isene på en tallerken med friske ribs.

Semifreddo er italiensk og betyder en “halvkold” is. Isen er blød og cremet og egner sig derfor til at blive fyldt med lækre sager, fx frugt, som vi har gjort her. Isen er primært lavet på fedtfattige mælkeprodukter, så den ligger let i maven i forhold til fede flødeis.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler