Blomme-semifreddo med ribs

4,5 timer
244 kcal

Blød italiensk is med blommer. Isen laves primært på fedtfattige mælkeprodukter og uden brug af is-maskine.

Blomme-semifreddo med ribs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • past. æggehvider
  • 32 g lyst rørsukker
  • 1 past. æggeblommer
  • ½ dl piskefløde
  • Korn fra 2 stænger vanilje
  • ½ glas syltede blommer (svarer til 2 x 170 g i nettovægt)
  • ½ dl fromage frais, skyr eller syrnet fløde (maks. 6 %)
  • ¼ bakke friske ribs

Sådan gør du:

Du skal bruge 4 skåle:

  • Skål 1: Pisk æggehviderne halvstive, tilsæt 70 g rørsukker, og pisk hviderne stive.

  • Skål 2: Pisk æggeblommerne lyse med 60 g rørsukker.

  • Skål 3: Pisk fløden tyk med kornene fra 1 stang vanilje.

  • Skål 4 (stor skål): Lad blommerne dryppe af, fjern stenene, og blend dem med kornene fra 1 stang vanilje. Rør blommerne med fromage frais. Hæld indholdet fra skål 1, 2 og 3 i skål 4, og vend massen forsigtigt.

Fordel isen i forme, fx muffinsforme lavet af silikone. Frys isene ned i mindst 4-6 timer. Anret isene på en tallerken med friske ribs.

Semifreddo er italiensk og betyder en “halvkold” is. Isen er blød og cremet og egner sig derfor til at blive fyldt med lækre sager, fx frugt, som vi har gjort her. Isen er primært lavet på fedtfattige mælkeprodukter, så den ligger let i maven i forhold til fede flødeis.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background