Hjemmelavede myslibarer

40 minutter
203 kcal

Opskrift på hjemmelavede myslibarer, der er perfekte som en sund snack fyldt med fibre og helt uden sukker.

Myslibar

MYSLIBAR – Kokosolie giver en rund og fin smag, og fuldkorn, frø og kerner giver dig et skud sunde kostfibre.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavede myslibarer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 16 g mandler
  • 25 g grovvalsede havregryn
  • 5 g græskarkerner
  • 5 g solsikkekerner
  • 5 g tørrede tranebær
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ nip havsalt
  • ¼ dl honning
  • ½ spsk. kokosolie

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Hak mandlerne groft, og rør sammen med alle de øvrige tørre ingredienser. Hæld derefter halvdelen over i en foodprocessor eller blender, og blend det til groft mel.
  • Hæld det grove mel tilbage i skålen med de tørre ingredienser, og rør sammen.
  • Tilsæt honning og kokosolie, og rør det hele grundigt sammen.
  • Fordel myslimassen i en ovnfast form (20 x 20 cm) foret med bagepapir. Tryk myslimassen hårdt ned i formen, så barerne ikke falder fra hinanden.
  • Bag i 30 min., til overfladen er gylden.
  • Lad massen køle helt af, før du skærer den ud i 12 barer.
  • Opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig i 14 dage.

TIP Du kan nemt variere med andet tørret frugt eller andre frø og kerner.