Auberginepuré (melizanosaláta)

45 minutter
59 kcal

Mmm, den her smager supergodt! Dippen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, men tag den ud i god tid – så smager den bedst.

Auberginepuré

Auberginepuré (melizanosaláta)

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

  • 4 auberginer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 lille rødløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 citron, saften
  • 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 spsk. granatæblekerner

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Skær auberginerne over på midten på langs, og bag i 30 min., eller til de er helt møre og begynder at tage farve.
  • Knus hvidløg, og hak rødløg.
  • Køl auberginen lidt ned, og blend med halvdelen af de øvrige ingredienser på nær persille og granatæble.
  • Mos den anden halvdel af auberginen groft med en gaffel. Rør sammen med den blendede aubergine og finthakket bredbladet persille.
  • Smag til, og servér med granatæblekerner.

TIP: Efter en grillaften kan du smide et par auberginer på grillen. Så sparer du energi til ovnen, og du er næsten i mål med denne skønne dip – den vil få en klædelig røget smag.

TIP: Du kan også tilsætte soltørrede tomater, frisk chili eller sambal oelek. Det giver en anderledes, men også meget skøn smag.