Råsyltede rabarber med vanilje

1 dag
68 gram

Du behøver ikke være en afficionado i et køkken for at få succes med de her råsyltede rabarber med skøn smag af vanilje.

syltede rabarber

RÅSYLTEDE RABARBER – Prøv dem også som dessert-topping eller tilbehør til salat.

© wichmann+bendtsen

Råsyltede rabarber med vanilje

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 dl

  • 100 g rabarber
  • vaniljestang
  • ½ dl vand
  • ⅓ dl sukker
  • ¼ økocitron, saft og skal

Sådan gør du:

  • Skær rabarber i små stykker.
  • Kom vaniljekorn og stang i en lille gryde sammen med vand, sukker og citron.
  • Kog det op, så sukkeret smelter, og hæld den lune sukkerlage over rabarberne. Lad trække på køl i minimum et døgn, gerne længere.

TIP: Du kan også bruge rørsukker, det vil give en lidt rundere smag end almindeligt hvidt sukker. I stedet for sukker, kan du også anvende et sødemiddel, fx sukrin.

I FORM nr. 13/2023