Der findes et hav af forskellige opskrifter på den populære juleret grønlangkål. Næsten hver eneste familie har deres egen udgave. Men måske er det på tide at prøve en anden version, end du plejer? Med denne opskrift til fire personer, skal du max bruge 20 minutter på at lave din grønlangkål. Og så er den lidt mere frisk i smagen, end du er måske er vant til, når du sætter tænderne i den grønne ret.
Hjemmelavet grønlangskål
2 personer
Forberedelsestid: 5 minutter
Kogetid: 15 minutter
I alt: 20 minutter
50 g smør
4-5 spsk. brun farin
500 g hakket grønkål (frisk eller optøet)
1 dl fløde, kaffefløde eller plantefløde
salt
Sådan laver du grønlangkål
Smelt smørret i den dybe stegepande
-
Tilsæt brun farin
-
Brun grønkålen nede massen - husk at skrue ned for varmen
-
Lad retten simre i 5-10 minutter
-
Tilsæt fløden
-
Smag til med salt
-
Server den lækre grønlangkål varm
Sådan gør du:
-
Smelt smøret i den dybe stegepande
-
Tilsæt brun farin
-
Brun grønkålen nede massen - husk at skrue ned for varmen
-
Lad retten simre i 5-10 minutter
-
Tilsæt fløden
-
Smag til med salt
-
Server den lækre grønlangkål varm
Opskriften er meget nem, og det behøver faktisk slet ikke at tage så lang tid at lave grønlangkål. Har du styr på resten af julemaden? Tjek evt. denne supernemme opskrift på rødkål.
Velbekomme!
Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter