Græsk yoghurt med hellefisk

25 minutter
356 kcal

Yoghurt hører sig normalt til i det søde køkken, men overrask dine gæster med en saltet version med spinat, hellefisk og crunch.

Yoghurt med hellefisk og spinat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ kg frisk spinat
  • Muskatnød
  • ½ økocitron
  • Havsalt og kværnet peber
  • 80 g røget hellefisk
  • 80 g græsk yoghurt, 2 %

Crunch

  • 20 g grovvalsede speltflager
  • 20 g grovvalsede havreflager
  • 20 g græskarkerner
  • 40 g honning
  • 1¼ spsk. æblecidereddike
  • ¾ tsk. havsalt

Sådan laver du græsk yoghurt med hellefisk

Crunch

  • Kog honning, salt og eddike op på en pande. Når det bobler, hældes korn og kerner på.

  • Rør rundt, og rist det gyldent.

  • Køl det af på en tallerken.

Hellefisk med spinat

  • Vend halvdelen af spinaten på en meget varm stegepande med skal og saft fra citronen. Riv lidt muskatnød over.

  • Når spinaten er klasket sammen, tilsættes resten af spinaten (gem lidt til pynt).

  • Sluk for varmen, og mix spinaten. Smag til med salt og peber.

  • Anret en god klat yoghurt i en skål, kom spinat og hellefisk ovenpå.

  • Top med crunch og spinatblade.