Græsk yoghurt med hellefisk

Yoghurt hører sig normalt til i det søde køkken, men overrask dine gæster med en saltet version med spinat, hellefisk og crunch.

Yoghurt med hellefisk og spinat

5 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

1 kg frisk spinat

Muskatnød

1 økocitron

Havsalt og kværnet peber

200 g røget hellefisk

200 g græsk yoghurt, 2 %

Crunch

50 g grovvalsede speltflager

50 g grovvalsede havreflager

50 g græskarkerner

100 g honning

3 spsk. æblecidereddike

2 tsk. havsalt

Sådan laver du græsk yoghurt med hellefisk

Crunch
  • Kog honning, salt og eddike op på en pande. Når det bobler, hældes korn og kerner på.
  • Rør rundt, og rist det gyldent.
  • Køl det af på en tallerken.

Hellefisk med spinat

  • Vend halvdelen af spinaten på en meget varm stegepande med skal og saft fra citronen. Riv lidt muskatnød over.
  • Når spinaten er klasket sammen, tilsættes resten af spinaten (gem lidt til pynt).
  • Sluk for varmen, og mix spinaten. Smag til med salt og peber.
  • Anret en god klat yoghurt i en skål, kom spinat og hellefisk ovenpå.
  • Top med crunch og spinatblade.

næringsindhold pr. person

Energi: 356 kcal

Protein: 18,9 g

Fedt: 13,8 g

Kulhydrat: 42,1 g

Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: