Græsk yoghurt med hellefisk

Yoghurt hører sig normalt til i det søde køkken, men overrask dine gæster med en saltet version med spinat, hellefisk og crunch.

2. oktober 2015 af Augusta Sørensen

Yoghurt med hellefisk og spinat

5 personer

1 kg frisk spinat
Muskatnød
1 økocitron
Havsalt og kværnet peber
200 g røget hellefisk
200 g græsk yoghurt, 2 %

Crunch

50 g grovvalsede speltflager
50 g grovvalsede havreflager
50 g græskarkerner
100 g honning
3 spsk. æblecidereddike
2 tsk. havsalt


Sådan laver du græsk yoghurt med hellefisk

Crunch

  • Kog honning, salt og eddike op på en pande. Når det bobler, hældes korn og kerner på.
  • Rør rundt, og rist det gyldent.
  • Køl det af på en tallerken.

Hellefisk med spinat

  • Vend halvdelen af spinaten på en meget varm stegepande med skal og saft fra citronen. Riv lidt muskatnød over.
  • Når spinaten er klasket sammen, tilsættes resten af spinaten (gem lidt til pynt).
  • Sluk for varmen, og mix spinaten. Smag til med salt og peber.
  • Anret en god klat yoghurt i en skål, kom spinat og hellefisk ovenpå.
  • Top med crunch og spinatblade.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler