Små æggekager med persille

40 minutter
159,6 kcal

Server små æggekager, der ligner skyer med persille og soltørrede tomater.

morgenmad med æg

Æggekager med persille

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ blomkål
  • 2 æg
  • ¾ spsk. mandelmel
  • ¼ håndfuld bredbladet persille
  • ¼ håndfuld soltørrede tomater
  • ¾ spsk. fuldkornsrismel
  • ½ tsk. FiberHUSK

Topping

  • Rød peber
  • rødløg
  • asparges

Sådan laver du æggekagerne

  • Findel blomkål til meget små stykker i din blender/foodprocessor.

  • Adskil ægge­­blommer og æggehvider forsigtigt fra hinanden - blommen må ikke gå i stykker!

  • Bland æggehviderne med blomkål, FiberHUSK, mandelmel, finthakket persille, finthakkede soltørrede tomater og fuldkornsrismel.

  • Fordel massen i 8 "skyer" på en bageplade, og lav en lille fordybning i hver.

  • Bag skyerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 min.

  • Tag dem derefter ud, læg en ægge­blomme i fordybningerne, og bag dem så 2-3 min. mere.

  • Top med grønt, inden de serveres.