morgenmad med æg
© wichman+bendtsen

Små æggekager med persille

Server små æggekager, der ligner skyer med persille og soltørrede tomater.

15. marts 2016 af Michelle Kristensen

Æggekager med persille

7 stk.

½ blomkål
7 æg
3 spsk. mandelmel
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld soltørrede tomater
3 spsk. fuldkornsrismel
2 tsk. FiberHUSK
Topping 
Rød peber, rødløg og asparges

 

Sådan laver du æggekagerne

  • Findel blomkål til meget små stykker i din blender/foodprocessor.
  • Adskil ægge­­blommer og æggehvider forsigtigt fra hinanden - blommen må ikke gå i stykker!
  • Bland æggehviderne med blomkål, FiberHUSK, mandelmel, finthakket persille, finthakkede soltørrede tomater og fuldkornsrismel.
  • Fordel massen i 8 "skyer" på en bageplade, og lav en lille fordybning i hver.
  • Bag skyerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 min.
  • Tag dem derefter ud, læg en ægge­blomme i fordybningerne, og bag dem så 2-3 min. mere.
  • Top med grønt, inden de serveres.

Næringsindhold pr. æggekage

Energi: 159,6 kcal
Protein: 10,4 g
Fedt: 8,3 g
Kulhydrat: 10,6 g
Kostfibre: 1,2 g

 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler