morgenmad med æg
© wichman+bendtsen

Små æggekager med persille

Server små æggekager, der ligner skyer med persille og soltørrede tomater.

Æggekager med persille

7 stk.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 17 minutter

Tilberedningstid: 23 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

½ blomkål

7 æg

3 spsk. mandelmel

1 håndfuld bredbladet persille

1 håndfuld soltørrede tomater

3 spsk. fuldkornsrismel

2 tsk. FiberHUSK

Topping

Rød peber

rødløg

asparges

Sådan laver du æggekagerne

  • Findel blomkål til meget små stykker i din blender/foodprocessor.
  • Adskil ægge­­blommer og æggehvider forsigtigt fra hinanden - blommen må ikke gå i stykker!
  • Bland æggehviderne med blomkål, FiberHUSK, mandelmel, finthakket persille, finthakkede soltørrede tomater og fuldkornsrismel.
  • Fordel massen i 8 "skyer" på en bageplade, og lav en lille fordybning i hver.
  • Bag skyerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 min.
  • Tag dem derefter ud, læg en ægge­blomme i fordybningerne, og bag dem så 2-3 min. mere.
  • Top med grønt, inden de serveres.

Næringsindhold pr. æggekage

Energi: 159,6 kcal

Protein: 10,4 g

Fedt: 8,3 g

Kulhydrat: 10,6 g

Kostfibre: 1,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: