Æggekager med persille
7 stk.
½ blomkål
7 æg
3 spsk. mandelmel
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld soltørrede tomater
3 spsk. fuldkornsrismel
2 tsk. FiberHUSK
Topping
Rød peber, rødløg og asparges
Sådan laver du æggekagerne
- Findel blomkål til meget små stykker i din blender/foodprocessor.
- Adskil æggeblommer og æggehvider forsigtigt fra hinanden - blommen må ikke gå i stykker!
- Bland æggehviderne med blomkål, FiberHUSK, mandelmel, finthakket persille, finthakkede soltørrede tomater og fuldkornsrismel.
- Fordel massen i 8 "skyer" på en bageplade, og lav en lille fordybning i hver.
- Bag skyerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 20 min.
- Tag dem derefter ud, læg en æggeblomme i fordybningerne, og bag dem så 2-3 min. mere.
- Top med grønt, inden de serveres.
Næringsindhold pr. æggekage
Energi: 159,6 kcal
Protein: 10,4 g
Fedt: 8,3 g
Kulhydrat: 10,6 g
Kostfibre: 1,2 g