Granola-skåle med skyrcreme og friske bær

De ser ret imponerende ud, men kan du lave granola, og har du en muffin-bageplade, kan du ret nemt lave granolaskåle.

Fire små granolaskåle fyldt med skyrcreme og bær.

Granola-skåle med skyrcreme og friske bær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

Granola-skåle:

  • ½ dl nødder og kerner, fx mandler og solsikkefrø
  • ½ spsk. kokosolie samt lidt ekstra til formene
  • 1 dl havregryn
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ½ knsp. salt
  • ½ æg
  • ½ spsk. honning
  • ½ muffinbageplade

Skyrcreme:

  • 1 dl skyr
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ½ spsk. akaciehonning

Topping:

  • 1 dl bær og frugt, fx gule hindbær, blåbær og granatæble
  • ¼ økolime, skallen
  • Evt. lidt skovsyre

Sådan gør du:

  • Hak nødder og kerner groft, smelt kokosolien, og kom det hele i en skål sammen med de øvrige ingredienser til granola-skålene. Rør grundigt rundt.
  • Smør muffinbagepladen med lidt kokosolie. Form 4 små skåle ved at trykke granolamassen godt ned i formene.
  • Stil bagepladen i ovnen, og bag skålene i ca. 14 min. ved 175 gr. De er færdige, når de er let gyldne. Stil bagepladen til afkøling på en rist. Vent med at tage skålene ud af formene, til de er helt kolde.
  • Rør ingredienserne til skyrcremen grundigt sammen.
  • Fyld granola-skålene med skyrcreme og friske bær og frugter. Anret med strimler af limeskal og evt. lidt skovsyre.

Se også opskriften på hjemmelavet granola her