Bananasplit med græsk yoghurt, bær og granola

Vi har erstattet is, chokoladesovs og flødesovs med græsk yoghurt, granola og masser af bær, så nu er den amerikanske dessert perfekt som morgenmad.

Skål med bananasplit med yoghurt, granola og bær.

Bananasplit med græsk yoghurt, bær og granola

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 2 bananer
  • 2 dl græsk yoghurt, 2 %
  • 1 dl granola, 80 g
  • 2 dl blandede bær

Granola

  • 3 dl havregryn, grovvalsede
  • 1 dl blandede nødder
  • 1 dl blandede frø og kerner
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. mandelsmør eller peanutbutter
  • 2 spsk. ahornsirup eller honning
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

  • Del bananerne på langs, og arrangér dem på to tallerkener.
  • Top hver banan med 1 dl græsk yoghurt, 40 g granola (se opskrift) og 1 dl friske bær. Servér straks.

Granola:

  • Hæld havregryn, nødder, frø og kerner op i en skål, og stil den til side.
  • Smelt kokosolie og mandelsmør i en lille kasserolle med ahornsirup, kanel og vaniljepulver. Rør det hele grundigt sammen, og hæld det ud over ingredienserne i skålen. Rør rundt, til det hele er blandet godt sammen.
  • Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir, ogbagdeniovnenica. 20-25 min. ved 200 gr., til granolaen er sprød og let gylden. Hold godt øje med den, da tiden kan variere fra ovn til ovn. Vend gerne rundt i den et par gange undervejs.
  • Lad granolaen køle helt af, og hæld den derefter over i et lufttæt glas. Den kan holde sig et par uger.

Se også opskriften på hjemmelavet granola her