© iStock

Lækker opskrift på alkoholfri gløgg

Man kan sagtens drikke gløgg uden alkohol. Tjek bare denne lækre og hvide version, du helt sikkert bør sætte på julebordet.

1. december 2017 af Anja Bruneskjold

Selvom julen ofte byder på alkohol i alle mulige afskygninger, behøver du på ingen måde også at komme alkohol i din gløgg. Den varme drik kan nemlig sagtens smage himmelsk UDEN alkohol. Vi har fundet en lækker, hvid version af juledrikken, som samtidig er supernem at lave. Og hvis du alligevel gerne vil have alkohol i din gløgg, så er det også muligt med denne opskift.

Se, hvordan du nemt laver den lækreste, hvide gløgg til seks personer!

Det skal du bruge:

  • 2 dl æblemost

  • 1 dl sukker

  • 1 appelsin skåret i skiver (gem nogle skiver til pynt)

  • 6 hele nelliker

  • 2 stjerneanis (evt. lidt ekstra til pynt)

  • 1 stang kanel

  • 1 æble skåret i tern eller skiver (til pynt)

  • 1 l æblejuice (eller 1 flaske hvidvin)

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne (bortset fra appelsinjuicen/hvidvinen, æblet og nogle få appelsinskiver) i en gryde og bring det hele i kog. Sørg for at røre i gløggen hele tiden, indtil det koger.

Sluk derefter for varmen og lad gløggen trække i mindst en time. Det gør ikke noget, hvis den trækker længere - det gør blot blot smagen mere kraftig.

Si krydderierne fra, så du kun har en klar “masse” tilbage.

Tilsæt æblejuice (eller hvidvin) og varm derefter gløggen op, så den er klar til at blive serveret. Selvom gløggen gerne må være brandvarm, skal den ikke nå kogepunktet.

Server den varme drik i en glas og kom æble- og appelsinskiver ned i. Hvis du har flere stjerneanis tilbage, kan de også komme i. Det ser pænt ud og giver samtidig drikken en kraftigere smag.

Velbekomme!

Se også videoen her:

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler