© iStock

Supernem opskrift på gløgg

Få opskriften på en nem udgave af en hjemmelavet gløgg uden færdigkøbt ekstrakt. Påbegynd gløggen dagen før serveringen.

12. december 2017 af Lone Kjær / Magasinet Liv

Hjemmelavet gløgg

4 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 2 dage

INGREDIENSER

100 g rosiner

1 dl portvin

2 hele kanelstænger

3 kardemommefrø

10 hele nelliker

1 økologisk appelsin

1 flaske krydret rødvin

1 dl mørk rom

brun farin

50 g smuttede mandler

Tilberedning

Dag 1:
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, kardemommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage og lad gløggen trække til næste dag.

Dag 2:
Skær appelsinen i skiver og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem og smag til med brun farin. Fjern krydderier og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.

Tip! Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: