Supernem opskrift på gløgg

2 dage

Få opskriften på en nem udgave af en hjemmelavet gløgg uden færdigkøbt ekstrakt. Påbegynd gløggen dagen før serveringen.

Hjemmelavet gløgg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g rosiner
  • ½ dl portvin
  • 1 hele kanelstænger
  • kardemommefrø
  • 5 hele nelliker
  • ½ økologisk appelsin
  • ½ flaske krydret rødvin
  • ½ dl mørk rom
  • brun farin
  • 25 g smuttede mandler

Tilberedning

Dag 1: Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, kardemommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage og lad gløggen trække til næste dag.

Dag 2: Skær appelsinen i skiver og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem og smag til med brun farin. Fjern krydderier og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.

TIP! Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter