Hjemmelavet gløgg
4 personer
Tid i alt: 2 dage
100 g rosiner
1 dl portvin
2 hele kanelstænger
3 kardemommefrø
10 hele nelliker
1 økologisk appelsin
1 flaske krydret rødvin
1 dl mørk rom
brun farin
50 g smuttede mandler
Tilberedning
Dag 1:
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.
Kom kanelstænger, kardemommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage og lad gløggen trække til næste dag.
Dag 2:
Skær appelsinen i skiver og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem og smag til med brun farin. Fjern krydderier og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.
Tip! Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.
Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter