© iStock

Supernem opskrift på gløgg

Få opskriften på en nem udgave af en hjemmelavet gløgg uden færdigkøbt ekstrakt. Påbegynd gløggen dagen før serveringen.

12. december 2017 af Lone Kjær / Magasinet Liv

Opskrift på hjemmelavet gløgg

Tid: 20 min. + tid til at trække.
Til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 100 g rosiner
  • 1 dl portvin
  • 2 hele kanelstænger
  • 3 kardemommefrø
  • 10 hele nelliker
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 flaske krydret rødvin
  • 1 dl mørk rom
  • brun farin
  • 50 g smuttede mandler

Dag 1:
Udblød rosinerne i portvin, og lad dem trække ca. 1 time.

Kom kanelstænger, kardemommefrø, nelliker og appelsinskal i en gryde. Gem resten af appelsinen. Hæld rødvinen i gryden, og varm op til kogepunktet.

Tag gryden af varmen, tilsæt rom, rosiner og portvinslage og lad gløggen trække til næste dag.

Dag 2:
Skær appelsinen i skiver og kom dem i gløggen. Varm gløggen igennem og smag til med brun farin. Fjern krydderier og tilsæt smuttede mandler. Servér gløggen lun.

Tip! Kom kanelstænger, kardemommefrø og nelliker i en tepose. Så er de nemme at tage op af gløggen, inden den serveres.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler