Sundere ubagt cheesecake

30 minutter
311 kcal

Denne version af cheesecaske er både sprød, blød, sød og syrlig, og så tager den sig flot ud serveret i glas.

Ubagt cheesecake i glas

VOILÀ – Nybagte lækkerier på ingen tid. Mums!

© wichmann+bendtsen

Sundere ubagt cheesecake

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

Bund:

  • 3 fuldkornskiks
  • ½ spsk. blødt smør

Ostecreme:

  • ¼ økocitron
  • 75 g flødeost naturel, stuetemperatur
  • 50 g græsk yoghurt, 2 %
  • ½ spsk. akaciehonning eller ahornsirup

Jordbærkompot:

  • 100 g jordbær, friske eller frosne
  • ½ tsk. honning
  • ½ knsp. vanilje
  • 1½ spsk. vand

Sådan gør du:

  • Start med at lave jordbærkompotten, så den kan nå at køle ned. Lav den evt. dagen før. Tilsæt alle ingredienser til en kasserolle, og bring i kog. Lad derefter jordbærrene småkoge i 15 min. ved svag varme til en tyk kompot. Mos evt. bærrene lidt med en gaffel. Køl ned.
  • Put 1 spsk. citronsaft og revet skal fra citronen sammen med alle de øvrige ingredienser til ostecremen i en skål, og pisk sammen med en håndmikser, til du har en jævn og cremet ostemasse.
  • Knus kiksene, og rør sammen med smør. Fordel i 4 små glas. Top med ostecreme og afkølet jordbærkompot.

TIP
Put kiks i en frysepose, og slå på den med en kagerulle.