Chokolademuffins med chokoladesauce og brombærsauce!

Søde chokodrømme

Afslut din romantiske menu med elegance og stil med disse lækre chokolademuffins med brombærsauce!

4. februar 2014 af I FORM

14 stk. - du skal kun bruge 2 stk.!

150 ml olivenolie
3 spsk. akaciehonning
70 g mørk chokolade, hakket
270 g fintrevet rødbede
3 æg
100 g boghvedemel
100 g mandelmel
5 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
1 tsk. flydende stevia
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids havsalt

Chokoladesauce til 2 muffins

20 g mørk chokolade, 70 %

Brombærsauce til 2 muffins

100 g brombær
1 spsk. skyr
Revet skal af ca. ¼ økocitron
1 knivspids vaniljepulver

Tilbehør til 2 muffins

75 g blandet frugt, fx brombær, mango og ribs


Sådan gør du

Muffins

  • Varm olien op, tag den af blusset, og kom honning, hakket chokolade og revet rødbede i. Rør rundt. Pisk æggene sammen, og hæld olieblandingen ned til æggene.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen med stevia. Bland det tørre med olie-ægge-blandingen, og pisk det hele sammen.
  • Kom dejen i 14 muffin­forme, og bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 20 min.

Chokoladesauce

  • Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn, til den er helt flydende.

Brombærsauce

  • Mos brombærrene sammen med citronskal, skyr og vaniljepulver.
  • Server to muffins på en tallerken med de to slags sauce og frisk frugt. Spis af den samme tallerken - mad eventuelt hinanden!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler