Chokolademuffins med chokoladesauce og brombærsauce!

Søde chokodrømme

Afslut din romantiske menu med elegance og stil med disse lækre chokolademuffins med brombærsauce!

4. februar 2014 af I FORM

14 stk. - du skal kun bruge 2 stk.!

150 ml olivenolie
3 spsk. akaciehonning
70 g mørk chokolade, hakket
270 g fintrevet rødbede
3 æg
100 g boghvedemel
100 g mandelmel
5 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
1 tsk. flydende stevia
½ tsk. vaniljepulver
1 knivspids havsalt

Chokoladesauce til 2 muffins

20 g mørk chokolade, 70 %

Brombærsauce til 2 muffins

100 g brombær
1 spsk. skyr
Revet skal af ca. ¼ økocitron
1 knivspids vaniljepulver

Tilbehør til 2 muffins

75 g blandet frugt, fx brombær, mango og ribs


Sådan gør du

Muffins

  • Varm olien op, tag den af blusset, og kom honning, hakket chokolade og revet rødbede i. Rør rundt. Pisk æggene sammen, og hæld olieblandingen ned til æggene.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen med stevia. Bland det tørre med olie-ægge-blandingen, og pisk det hele sammen.
  • Kom dejen i 14 muffin­forme, og bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 20 min.

Chokoladesauce

  • Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn, til den er helt flydende.

Brombærsauce

  • Mos brombærrene sammen med citronskal, skyr og vaniljepulver.
  • Server to muffins på en tallerken med de to slags sauce og frisk frugt. Spis af den samme tallerken - mad eventuelt hinanden!

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: