Havregryns-cookies med peanuts

30 minutter
189 kcal

Peanuts gør de her sukkerfrie cookies til noget helt særligt. Og så er de fyldt med protein og fibre – og tæskelækker smag.

Cookies og en skål med peanutbutter

COOKIES – Intet hvidt sukker og intet hvidt mel – bare masser af god smag.

© wichmann+bendtsen

Havregryns-cookies med peanuts

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Cookies

  • 41 g havregryn
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ knsp. havsalt
  • æg
  • 16 g medjooldadler
  • 6½ g peanutbutter
  • ½ spsk. smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 8⅓ g peanuts

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 190 gr. varmluft.
  • Kør havregryn i en minihakker, til konsistensen er som groft mel. Vend sammen med bagepulver, vanilje og salt i en skål.
  • Blend æg, udstenede dadler, æg, peanutbutter og olie, og vend blandingen i havregrynene.
  • Saml dejen, og form 12 kugler. Fordel på en bageplade med bagepapir. Tryk kuglerne flade – ca. ½ cm tykke.
  • Hak peanuts groft, og fordel på toppen af dejklatterne. Giv nødderne et let tryk ned i dejen. Bag i 15 min.
  • Køl af på en bagerist, og nyd lune eller afkølede.

TIP: Du kan tilsætte mørk chokolade til opskriften, hvis du vil variere smagen.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 19/2023