Til dig, der har god tid.

Spejlæg på portobellosvampe med parmaskinke

Spejlæg med grillede portobellosvampe og sprødstegt parmaskinke, er et perfekt morgenmåltid til en morgen, hvor du har god tid.

20. januar 2014 af I FORM-redaktionen

Spejlæg på portobellosvampe med parmaskinke

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 portobellosvamp eller 2 små

1 stort æg

1 skive parmaskinke

¼ tsk. smør til stegning

Havsalt + cayennepeber

Tilbehør

200 g cherrytomater

1 håndfuld brøndkarse

½ tsk. basilikum + lidt til pynt

Sådan gør du

  • Der er to muligheder med portobello­svampen: Hvis den er stor, kan du slå ægget ud i den og bage den i ovnen ved 175˚ i 25-30 min. Ellers steg portobellosvampene på en pande ved stærk varme i 5 min. i alt.
  • Det samme gøres med parmaskinken, som skal have ca. 1 min. på panden, til den er sprød.
  • Sørg for, at panden er kølet lidt af, inden du slår ægget ud og steger det i ca. 3 min., indtil blommen er lidt fast. Herefter placeres ægget oven på portobellosvampene.
  • Husk at give ægget et let drys med salt og cayennepeber uanset, om det skal bages eller steges.
  • Halvér tomaterne, drys med basilikum, og pynt med brødkarsen.
  • Er du meget sulten kan du spise en skive groft brød til. Det giver dig ca. 50-70 kcal ekstra.

næringsindhold pr. person

Energi: 231 kcal

Protein: 17 g

Fedt: 11 g

Kulhydrat: 17 g

Kostfibre: 4,6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: