Hvordan laver jeg en god kødfri burgerbøf?

Burger behøver ikke være lig med kød. Vi tipper til en lækker vegansk eller vegetarisk "bøf"og giver dig vores favoritopskrift.

vegetarisk burger med bønnebøf

BØFFEN er lavet af sorte bønner og smager himmelsk.

© Wichmann+Bendtsen

I de fleste supermarkeder kan du efterhånden købe ikke bare én slags kødfri bøffer, men flere. Du kan også sagtens lave dem selv, og her er der flere veje, du kan gå:

Du kan skrue op for osten og stege et stykke halloumiost eller anden skærefast grillost og stikke i burgerbollen, du kan forlade dig på svampe og stege en portobellosvamp til bøf, eller du kan tilberede et spejlæg, hvis du er til det.

Endelig kan du også gå bønnevejen og lave din egen bønnebøf. De fleste bønner egner sig fint til at blive forvandlet til bøffer, men vores favorit er den lækre sag her, som er baseret på sorte bønner.

Bønnebøffer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

4 styk

  • 1 ds. sorte bønner
  • 2 dl havregryn
  • 2 æg
  • 1 dl revet cheddar
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. chillipulver
  • 2 spsk. barbecue sauce
  • 2 fed hvidløg
  • 4 skiv. cheddarost
  • 1 lille løg
  • sort peber, friskkværnet
  • havsalt

Sådan gør du

  • Mos bønnerne med en gaffel, og rør sammen med havregryn, æg, revet ost, krydderier, barbecuesauce og finthakket løg og hvidløg. Lad farsen trække i 10 min.
  • Form 4 bøffer, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag ved 175 gr. varmluft i 15 min. på den ene side. Vend, og giv dem 8-10 min. på den anden side. Læg en skive ost på hver bøf, og giv dem 1 min. mere, så osten kan smelte

Kilde: Signe Moesby Leth

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 7/2022